2009 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana gelen olayda 22 yaşındaki Nazimiye Çam evden ayrıldıktan sonra kayboldu. Genç kadın 1 hafta sonra Vakfıkebir sahilinde öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili olarak genç kadının eşi Hasan Şükrü, kayınpederi Ali ve kayınbiraderi Ahmet Çam’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar sonucunda Ahmet Çam, cinayeti babası Ali Çam ve ağabeyi Hasan Şükrü ile birlikte işlediğini söyledi ve cesedin atıldığı yeri gösterdi. Bu itiraf üzerine Ahmet Çam, babası ve ağabeyi tutuklandı.

Arap saçına döndü

Yapılan itiraz üzerine sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yıllarca sürecek bir yargı maratonu başladı. Atv’de yayınlanan Müge Anlı’nın programında tam 8 yıl boyunca işlenen Nazmiye Çam davasında önceki gün karar çıktı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti Nazmiye Çam’ın eşi Hasan Şükrü Çam ve kayınpederi Ali Çam’ı “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezasına çarptırdı.

Kayınbirader Ahmet Çam’a ise olay tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle 10 yıl hapis cezası verildi. Duruşma sırasında verilen ‘ağırlaştırılmış müebbet’i duyan baba Ali Çam, bayıldı. Bu sırada yanında bulunan oğlu Ahmet Çak babasına tekme attı. Yediği tekmeyle kendine gelen Ali Çam “Ben masumum, benim bu cinayetle ilgim yok” dedi.

Bana kelepçe takmayın

Türkiye’nin gündemine Müge Anlı’nın programıyla gelen Nazmiye Çam cinayeti, sonunda karara bağlandı. Baba Ali Çam ve iki oğluna ceza yağdı. Sanıklardan Hasan Şükrü Çam ise görevlilere “Bana kelepçe takmayın, çocuklarım beni kelepçeli görmesin” dedi. Ancak bu isteği kabul edilmedi. Üç sanık tutuklanarak cezaevine götürülürken, yakınları gözyaşları döktü.