61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından dün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Türkiye Nereye gidiyor/ Ekonomi Politik’ konulu panelde yaşanan krizle ilgili CHP İl Başkanı Turgay Güngör, bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamasında ilk olarak panelin içeriği ile ilgili bilgi veren Güngör, “Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde  CHP  Genel Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Sayın Selin Böke ile Parti Meclisi Üyemiz Gazeteci Yazar İdris Akyüz’ün konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü de Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun yaptığı “Türkiye nereye gidiyor / Ekonomi Politik”  konulu panelimizi halkın geniş katılımı ve ilgisi ile gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

PROVOKATÖR OLDUĞU AÇIKTIR
Medyada yer alan “CHP Panelinde Hala Başörtü Krizi” başlıklı haberlere de açıklık getiren Güngör, “Medyada, “CHP Panelinde hala başörtü krizi” başlığı ile yer alan konu bizleri ve örgütümüzü son derece rahatsız etmiştir. Bilindiği üzere panelimiz, halka açık bir toplantıdır. Bu panelde bir izleyici “Ben, babadan kalma bir Halk Partiliyim. Atatürk de benim liderimdir. Bacılarımın başörtüsüne el uzatmasaydınız AKP bu hale gelmeyecekti” şeklinde bağırarak toplantıyı provoke etmeye çalışmıştır. Partimiz ile ilişiği bulunmayan ve partililerimizce de tanınmayan bu kişinin bir provokatör olduğunu açıktır” şeklinde kaydetti.

CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜ İLE HER HANGİ BİR SORUNU YOKTUR
Güngör, yazılı açıklamasını şu şekilde bitirdi :  “Cumhuriyet Halk Partisi olarak giyim, kuşam ve başörtüsü ile herhangi bir sorunumuz yoktur. Bu tartışmalar çok gerilerde kalmıştır.
 Ülkenin içinde bulunduğu bu zor koşullarda, ekonomi ve politika ile ilgili çok ciddi ve önemli konuların konuşulduğu bir panelin haber edilmesi yerine, bir provokatörün bir cümlesinin ön plana çıkarılmasını üzüntü ile karşılıyoruz”