61SAAT HABER SERVİSİ -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığına yeni seçilen Turgay Güngör, Trabzon Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu. Burada Güngör ve yönetim kurulu üyelerini TGC Başkanı Turgut Özdemir ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Turgut ile Nevzat Yılmaz karşıladı. 

Ziyarette konuşan Özdemir ilk olarak TGC'nin çalışmalarından bahsederken, Trabzon basını ile ilgili de Güngör'e bilgi verdi.
Güngör ise konuşmasında Trabzon gündeminden çok basınla ilgili eleştirilerde bulunması ise dikkat çekti.   İlk olarak Trabzon basının öven Güngör, "Trabzon'da yerel basın çok canlı çok dinamik. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bir çok yere göre bölgesel bazda yayın yapan gazeteler, hakikaten gündemi belirliyorlar. Trabzonspor'da önemli yer almakla birlikte siyasi gündeme oldukça damga vuruyorlar. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Basında en önemli noktanın 'Basın özgürlüğü' olduğunun altını çizen Güngör, ardından  TGC çatısı altında eleştirilerini sıraladı. Güngör, "Basında en önemli nokta bana göre basın özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Buna önem veriyoruz. Ülkenin demokratikleşmesinin önü basın özgürlüğü ile açılmalı. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik var.

BASIN YÖNLENDİRİCİ DAVRANIYOR
Ben basının gündem belirlerken, yönlendirici olmasını doğru bulmuyorum. Türkiye'de basında böyle bir bizim gördüğümüz rahatsızlık var. Basın gündemi belirlerken insanları yönlendirmeye çalışıyor. Daha çok haberleri en iyi şekilde sağlıklı şekilde vatandaşa iletmek vatandaşın kendi yorumunu yapabilmesine olanak sağlamak lazım. Basının böyle bir görevi olduğunu şahsen düşünüyorum.

BAZI BASIN YAYIN KURULUŞLARI 'GÜDÜMLÜ' DAVRANIYOR
Türkiye'de bazı basın yayın kuruluşları düşündüğümüzün ötesinde sizi tenzih ederek söylüyorum "Güdümlü bir şekilde" yayın yapmaktadır. Tümümüzün verdiği vergilerle ayakta duran TRT'nin gerçekten hükümetin borazanı gibi 7/24 hükümet organı gibi yayın yapmasını doğru bulmuyorum.

Mustafa Kemal Atatürk, halka doğru hızlı haber verilmesi için Anadolu Ajansının kurulması talimatını vermiş. Bu konuda Anadolu Ajansının da ilkelerini uygun olarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum"  dedi.

Güngör, konuşmasına Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün basınla ilgili söylediği bazı sözleri aktararak konuşmasını bitirdi.