CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon il binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Laiklik konusunda açıklamalarda bulunan Pekşen, “İsmail Kahraman gibi çürümüş kafaları bu ülkede barındırmayacağız. Göreceksiniz onu o koltukta oturtturmayacağız." ifadelerini kullandı.

YATIRIM SÖZLERİ YAPILMIYOR

Trabzon’a yatırım sözü verilip yapılmadığını söyleyen Pekşen, “Trabzon’a yatırım sözü verdiler hani hiçbir şey yok. Yatırımı bırak Trabzon valisine bir yazı bile yapmadılar. Yat limanı koca bir palavra. Avni Aker’in yerini park yapacağız dediler var mı bir adım yok. Erzincan’dan Trabzon’a tren dediler var mı böyle bir şey yok. Ulaştırma bakanı diyor ki bu Atatürk’ün projesi doğru ama benim şu anda böyle bir param yok bunu şu anda yapamam. E kanunu bulvarını yap diyoruz ama kamulaştırması çok tutuyor diyorlar. E seçimlerde böyle söylemediniz. O seçim zamanındaydı. Yok arkadaşlar bunlar 2 şey için geldiler. 1 Cumhuriyetle çatışmak için 2 Cumhuriyetin bütün değerlerini yağmalayıp yok etmek için. Şimdi yağmalanacak bir şey kalmadı. Yağma dönemi bitti onun için şimdi başladılar masadaki hesabı sen öde ben ödeye” 

AKYAZI İÇİN AK PARTİLİ VEKİLLERE YÜKLENDİ

Akyazı hakkında konuşan Pekşen, "Ben haziran ayında bitmez dedim bitecek bizden de özür dileyecekler dediler. Bakıyoruz şu an kim bitecek diyebilir. Sezona bile yetişmez sezona. Ama göreceksiniz o 5 vekili Trabzon'da sokağa çıkamaz hale getireceğiz."

TRABZON BÖLGE İDARİ MAHKEMESİ

Bölge idari mahkemesi hakkında da açıklamalarda bulunan Pekşen, " Adalet bakanı niye açıklayamadı. Samsun yerine burası açılabilirdi. Ama hayır açılmadı. Neden çünkü diyorlar ki Trabzon zaten oy veriyor."

Öte yandan basın toplantısında laiklik tartışmalarıyla ile ilgili olarak ise CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sebahattin Bayrak şu açıklamalara yer verdi;

SUÇ GİRİŞİMİDİR

“Laiklik milli egemenlik ilkesinin de temelidir. Laiklik ilkesiyle millet zamanın değişen şartlarına göre kendi kaderini belirleyecek hukuk kurallarını kendi egemenlik gücüyle koyma hakkını ele almıştır. Bu hak Meclis tarafından kullanılır, hükumet tarafından uygulanır, yargı tarafından korunur. Anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddesi olan Laiklik ilkesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve Anayasayı zorla ılga etmeye yönelik bir suç girişimidir”

LAİKLİK EŞİT HAKLARA SAHİP OLMASININ GARANTİSİDİR

“Laiklik, aynı zamanda cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hangi mezhepten, hangi inanıştan, hangi düşünceden olursa olsun,  bütün vatandaşların eşit haklara sahip olmasının garantisidir. Bu ülkede hiç kimse cinsiyeti, mezhebi, inancı veya düşüncesi sebebiyle bir diğerinden üstün değildir. Bütün vatandaşlar kanun önünde eşit haklara sahiptir. Laiklik ilkesiyle devlet bütün inanışlara, bütün mezheplere eşit mesafede olur. Bu anlamda Laiklik, bu ülkedeki bütün vatandaşların eşit vatandaş olmasının, devleti yönetme ve idaresinde görev alma hakkının teminatıdır. Laiklik ilkesi sayesinde bu ülkenin bütün vatandaşları kendi yetenek ve çalışmalarıyla bu ülkede her makama gelebilir, her işi yapabilir. Toplumsal barışımız, birlik ve bütünlüğümüz bu temel üzerine kuruludur. Laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya yönelik her çaba aynı zamanda birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yönelik bölücü bir girişimdir”

KAHRAMAN İSTİFA ETMELİDİR

“İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla milli egemenliğin, demokrasinin ve Cumhuriyet değerlerini sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Oturduğu yüksek makam, kendisine büyük gelmektedir. Görevi bir an önce bırakmalı ve istifa etmelidir”