Fındık panelinde konuşan Pekşen; fındığın Karadeniz için çok önemli bir sosyo-ekonomik değer olduğunu, sektöre yapılacak yatırımın hem ekonomik kalkınma hem de istihdam yaratacağını, bölge halkının refahını artıracağını dile getirdi. Pekşen, “Ülkemiz son beş yıllık ortalamalara göre yılda 530 bin ton fındık üretmektedir. Son beş yıllık ortalamalara göre 778 bin tonluk dünya fındık üretiminin yaklaşık %68’ini; dünya fındık ihracatının yaklaşık %76’sını Türkiye gerçekleştirmektedir. Ülkemizde fındık sektörüne yönelik katma değer artırıcı yatırımlar yapılması gerekmektedir. Fındık Türkiye için olmazsa olmaz bir üründür; tam teşvik kapsamına alınmalıdır; Fındık Kalkınma Bankası kurulmalıdır.” çağrısı yaptı.

CHP Milletvekili Pekşen, devletin fındığa mutlaka teşvik ve finansman sağlaması gerektiğini kaydederek, çikolata markalarının özellikle Karadeniz bölgesinde kurulması yönünde teşvik edilmesi gerektiğine de değindi. Pekşen, “Fındık sektörüne yapılacak yatırımla, çikolata dünya markası yaratarak, doğru bir planlamayla 5 yıl sonra 25 milyar $ ciro ile 1,5 milyon gencimize üst düzey iş sahası sağlayabiliriz” dedi.

Pekşen, Düzce ÖNCÜ TV Kanalına konuk olarak fındık sektörünün gelişmesi, yeni katma değerler yaratılmasına yönelik projelerini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, fındık üreticisinden fındık sanayicisine kadar tüm kesimlerin beklentilerini karşılayacak son derece önemli seçim hazırlıkları ve projeleriyle seçmen karşısına çıkmaya hazırlandığını dile getirdi.