CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, son 5 yıl içinde mesken olarak kullanılan ve afet riski taşımayan tüm konutlara bir defaya mahsus olmak üzere imar affı getirerek, ruhsatsız binalara ruhsat vereceklerini söyledi. 

 CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen’in, üzerinde çalışarak gündeme getirdiği ve Cumhuriyet Halk Partisi ’nin seçim beyannamesine girmesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu. 
 Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon ve Ordu gibi illerin, büyükşehir kapsamına girmesiyle bir çok evin imar kaçağı durumuna düştüğünü belirten Pekşen, “AK Parti iktidarı ile birlikte Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon ve Ordu illerinin Büyükşehir illeri kapsamına alınmasıyla birçok köy evi imar kaçağı durumuna düşmüştü. Oysa çok uzun zamandır var olan konutların imar kaçağı statüsünde olmadığı,  gerçekte yapıldıkları tarihle ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli işlem sürecinin yürütülmediği bilinmekteydi” 
 “Karadeniz Bölgesinde çok ciddi bir sorun olarak ortaya çıkan imar kaçağı ve buna bağlı hukuk ve ceza davaları bölge insanının çok ağır bir külfet altına sokmuştur. Uzungöl başta olmak üzere çok sayıda köy ve mahallemizde yurttaşlarımızın hakkında açılmış olan ceza davaları ya da kesinleşmiş olan ceza davaları CHP’nin bu yasa değişikliği teklifiyle ortadan kalkmış olacak. CHP Bölge insanının karşılaştığı sorunları çözmeye devam edecektir.”
  CHP’nin 1 Kasım seçimleri için hazırlanan seçim bildirgesinde CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen’in önerisiyle yer alan imar affı düzenlemesiyle  özellikle başta Uzungöl olmak üzere bir çok mahallede hukuki ve idari mağduriyetlere uğrayan vatandaşları sorunlarının bu öneri yasallaştığı taktirde mağduriyetleri önlenmiş olacak. 
PEKŞEN SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ.
 CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon’un Yomra ve Akçaabat ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Esnaf ziyaretlerinin ardından Pekşen, Yomra’nın eşrafından Ferit Hacıhamzaoğlu’nun cenazesine katılarak ailesine başsağlığında bulundu.