Kongreye İl Başkanı Yavuz Karan, Maçka Belediye başkanı Ertuğrul Genç, il eski  başkanı Necip Yıldız, il başkanlığına ismi geçen Nuri Aydın, İbrahim Akbulut, Ali Türen Öztürk gibi birçok önemli isimde kongre salonunda.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına İl Başkanı Yavuz Karan, yardımcılığına Mehmet Ataç yazmanlığa ise Ali Kemal Bülbül ve Ayhan Çulha getirildi.
Divan'a Şenol Batar ve arkadaşları tarafından sunulan önergenin kabul edilmesiyle, seçim çarşaf değil blok liste ile yapılması oy birliği ile kabul edildi.



CHP'nin kalesi olan Maçka'da ki kongreye herhangi bir milletvekili ile Merkez İlçe Başkanı Turgay Güngör ve başkan adayı Ahmet Kaya'nın seçime iştirak etmemeleri dikkatlerden kaçmadı.
CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan bir açıklama yaparak 4+4+4 görüşmleri nedeniyle CHP Gnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinin meclis dışına çıkmalarını yasakladığını belirterek bu nedenle kongreye katılmadıklarını ifade etti.

Merkez ilçe başkan adayı Ahmet Kaya şu anda salona giriş yaptı.

Hesap ve Faaliyet Raporları okundu. Maçka İlçe yönetiminin 14 bin TL borçlu olduğu hesap ve yapılan çalışmaların anlatıldığı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

MEVCUT BAŞKAN TEK LİSTE İLE YENİEN SEÇİME GİRİYOR

2 yıldır görevde olan CHP Maçka Merkez İlçe Başkanı Musa Turan yaptığı  konuşmada Ak Parti iktidarını eleştirdi. Yaptığı çalışmalardan bahsetti. Parti ile Maçka halkı arasındaki düşünce uçurumunu kapattıklarını belirten Turan, "2 seçim geçirdik. Üye sayımızı yüzde 100'ün üzrinde arttırdık. Bizler gerici zihniyetle her zaman mücadele etmişizdir. Etmeye devam edeceğiz. 2014 yılında da Maçka Belediyesi CHP'nin olacaktır" dedi. Turan tek liste ile yeniden CHP Maçka İlçe Başkanlığı'na aday..

BİZ ÇOCUK GELİNLERE KARŞIYIZ

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan'ın konuşmasından satır başları...

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en zor, en acımasız dönemini yaşıyor.

Bu günler Mustafa Kemal'in Kurtuluş mücadelesini başlattığı o günleren daha kötüdür. Şimdi eşkiya dağda değil milletin arasına sokulmuştur.

Bugün meclise 4+4+4 diye bir yasa getirilmiştir. Biz buna karşıyız.

Biz eğitimin siyasallaştırılmasına, piyasalaştırılmasına karşıyız.

Biz Türkiye'de çocuk gelinlere karşıyız.

Genel Kurmay Başkanının terör Örgütü ile aynı suçtan yargılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Böylesine kötü bir durum olur mu?

Maçka bir direnş şehridir. Maçka yerel ve genel seçimlerde CHP'yi Türkiye'de iktidara taşıyacak meşalenin yakıldığı ilçedir.

EĞİTİMİ DİNSELLEŞTİRECEKLER

Eğitim-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Akıncı'da kongrede söz alarak 4+4+4 ile ilgili uyarılara bulundu. Akıncı şunları söyledi.

-Bu yasa ile Eğitimi özelleştirip dinselleştierecekler
Başbakan ne dedi "Ben dindar bir nesil istiyorum" dedi.

Başbakan "Ben dinci bir kesim istiyorum" diyecekti aslında.

Çünkü başbakana "Neden pırlantaya KDV ödenmediği fakat ekmeğe yüzde 18 KDV ödendiğini sorgulamayacak bir nesil lazım.

4+4+4 okulları satmanın yasasıdır.
Cumhuriyetin değerleriye oynama yasasıdır.

KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU 
CHP Trabzon il Başkanı Yavuz Karan il kongresi tarihini açıkladı. CHP Trabzon İl Kongresi 13 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.
Merkez İlçe başkanlığı kongresi yarın saat 10.00'da Park Restauran'da yapılacak.
Rahmetli Hasan Ali Genç'in ölümünün 40'ncı günü nedeniyle bu akşam evinde mevlüt okunacağı da hatırlatıldı.

Dernekpazarı İlçe Başkanı İbrahim Akbulut önemli konulara değindi. İşte Akbulut'un konuşması.

Ülkemizde her iki kişiden birinin oyunu alamamış olan Ak Parti iktdarı sanal bir dünya yarataratak Türk halkını oyalamakta, Cumhuriyet yaşamımızı tehlikeye atmaktadır. Uğrunda can verdiğimiz Cumhuriyet ve demokrasi gibi somut bir kavramı sanal ve pembe bir alemle sarmalamakta olan AK Parti kindar ve intikamcı duygularla cumhuriyet yaşamımızı maceralara sürüklemektedir.
Trabzonumuzda meydana taşlar dizilerek asıl sorun olan işsizliği, doğalgaz ihtiyacını örtbas etmeye çalışmaktadır. Vadilerimizin sularını satabilmek için vad, boyu ecel yolları yaparak aslı amaçlarını gizlemektedirler. Eğitim reformu yapıyorum diyerek 20 mslyardolarlık ihaleleri çaktırmadan yasallaştırmayı amaçlamaktadırlar. Eğitim yasasına kuran derslerini alet ederek kin ve intikam duygularını açığa vurmaktadırlar. Son on yılda Cumhuriyetin bütün kazanımları satılmaış, yerlerine hiçbir üretim aracı yapılmamıştır.
AK Parti iktidarının Türk adalet sistemine yaptığı kötülüğü Türk halkı asla affetmeyecektir. Türk halkı bazı olaylar geç fark eder fakat farkedince de affetmez. Son 10 yılda ülkemizde 1 tane dahi ciddi üretim tesisis kurulmamıştır. Halkımız borçlandırılarak direnemez duruma düşürülmüştür. Ama tüm bunlara rağmen iyiki CHP vardır ve kadroları ile dimdik ayaktadır. Biz bunun için varız. Özellikle CHP Trabzon İl Örgütü üzerine düşen bütün sorumlulukları eksiksiz yerine getirecektir. CHP kurduğu Cumhuriyetle de kendi kazisiyle de iftihar etmektedir.

Ya Tayyip Men Dakka dukka


100 SANDIKTAN CHP'YE OY ÇIKMADI?

CHP'nin kurmaylarından Nuri Aydın'da çok canalıcı bir konuşma yaptı. İşte o konuşma.
Biz ne kadar nutuk atarsak atalım, istediğimiz kadar allayalım, pullayalım. Atı alan üsküdarı geçti.
Biz nutuk atıyoruz onlar örgütlniyor. Artık yetmiyor.
Örgütlerde yer alacak kişilerin hesap yapması ayıptır. Ayıp.
Artık bu vatan elden gidiyor. Vatanı kurtarmak için görev almanız gerekiyor.
Bin tane sandıkta görevlimiz olmasına rağmen oyumuz çıkmıyorsa bunun da müsebbibi AK Parti mi?
Sarıklı cübbeli insanlara memur kadrosu verilmek için yasa çıkarıldı.
Ey diyanet işleri başkanı sen kimsin. Sen kim oluyorsun da diyanete bulaşıyorsun.
Ama Başbakan değilmydi Esad'a "Men dakka dukka" diye seslenmişti.
Ya Tayyip şimdi ben sana sesleniyorum. Men Dakka Dukka
Ey Tayyip Eden Bulur.
Ey Tayyip bu yaptıkların burnundan fitil fitili gelecek
İşte Maçka CHP'nin yeni yönetimi

Başkan: Musa Turan
Hüseyin Avni Altunbaş
Kani Bahçekapılı
Makbule Bahçekapılı
Ali Erden
Mustafa Genç
Nihan Göktürk
Hakan Gür
Osman Konak
Özvcan Sümer
Samet Toprak
Hüseyin Nesip Yavuz
Sadet Yolsal