61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk,  referandumdan sonra yapılan itirazlarla ilgili, “6 sandığa itirazımız vardı. Bu itirazlar çeşitli nedenlere dayanıyor. Kimisinin sonuçları tutmuyor. Mesela bir sandıkta 5 tane geçersiz oy var ancak, oy kullanan sayısı 5’in üzerinde oluyor. Bunlar ya ‘evet’ yazıldı ya da ‘hayır’a. Buna benzer tespitler yaptık.  Ve itirazlarımızı yaptık. Ancak itirazlardan 5 tanesi ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. 1 tanesi ise düzeltildi” dedi.
 
İL SEÇİM KURULUNA BAŞVURULACAK
Reddedilen itirazlarla ilgili il seçim kuruluna başvuracaklarını kaydeden Koltuk, “İl Seçim kuruluna başvuracağız. Dilekçelerimizi hazırladık. Biz bu süreçte bütün yasal haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.

Ortahisar İlçesinde sonuçların ‘Evet’ yüzde 58.9, ‘Hayır’ yüzde 41.1 olarak çıkmasını ise, “Biz yoğun bir şekilde çalıştık. İnsanlara anayasa değişikliğinin aksaklıklarını anlatmaya çalıştık. Yönetim kurulumuz olarak güzel bir çalışma sergiledik. Bu noktaya getirebildik.

HEDEF ‘HAYIR’ ÇIKMASIYDI...
Bu başarı mı değil midir, oyumuzun artışı var ama. Bizim hedefimiz hayır çıkmasıydı. Ne kadar başarılı sayılırsak, o kadar başarıdır. Onun dışında ki hedefimize ulaşamadık” diye konuştu.
 
Referandum sonuçlarının 2019 yılında yapılacak seçimlere bir gösterge olup olmadığı sorusuna ise Koltuk, “Biz bunu gösterge olarak kabul etmiyoruz. Seçim sonuçlarını da kabul etmiyoruz. Biz diyoruz ki, bunları bütün yasal yolların deneneceğini itirazların bu doğrultuda devam edecektir” şeklinde yanıt verdi.