CHP Trabzon İl örgütünün Ekim ayı etkinlikleri kapsamında bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile CHP PM Üyesi İdris Akyüz’ün katıldığı “ Türkiye nereye gidiyor? Ekonomik-Politik” konulu panelde kriz çıktı.  Bir partili panelin sonunda söz almak istedi. 

Moderatör Gazeteci Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu. ‘Böyle bir yöntemimiz yok. Soruları yazılı olarak alacağız’ dedi. Partili ısrarını sürdürerek, ‘Demokrasiden bahsediyorsunuz burada kimseyi konuşturmuyorsunuz. Konuşmak istiyorum’ dedi.

Bunun üzerine Mollamehmetoğlu partiliye söz verdi. Söz alan partili, ‘Hayatımda ilk defa böyle bir panele geldim. Ben babadan kalma Halk Partiliyim. Atatürk de benim liderimdir. Konu o değil. Bugün AK Parti bu kadar büyümüşse, AK Parti başımıza bela olmuşsa bunun tek sorumlusu sizsiniz. Siz işinizi doğru yapsaydınız bu parti bu hale düşmezdi. Başörtülü bacılarımın başörtüsüne el uzatmasaydınız bu parti bu hale gelmeyecekti’ dedi.

Bunun üzerine görevliler partiliyi dışarı çıkarmak istedi. Apar topar salon dışına çıkarılan partili için Mollamehmetoğlu,  ‘Arkadaşlar müdahale etmeyin. Arkadaşımızı bırakın. Düşüncesini ifade etti’ dedi.

İsmi öğrenilemeyen partili salon dışına çıkarılırken konuşmasına cevabı CHP PM Üyesi İdris Akyüz verdi. Akyüz, ‘CHP’nin antidemokratik, özgürlükleri kısıtlayıcı bir parti olduğunu kimse söyleyemez. CHP’de demokrasinin işleyişi Türkiye’de hiçbir partide yoktur. Genciyle yaşlısıyla ayrımcılık yapmayız başörtülü bacılarla ilgili söylenen şeylerin parti yönetimiyle alakası yoktur.

Asla bu partide demokrasi işlemiyor, özgürlükler kısıtlanıyor denemez. Bunu söyleyenlere izin vermeyeceğiz. Başörtülü de şortlu da bizim insanımızdır. Biz ülkenin kurucu iradesiyiz. CHP hiç kimseyi ötekileştirmez. Ama Atatürk ilkelerinden de taviz vermez’ dedi.  (haber462)