61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon’da 1 Kasım seçimleri için adaylarını Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlediği törenle tanıttı. Büyük ilginin oluştuğu tanıtım töreninde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi tıklım tıklım doldu. 

Boş yerin kalmadığı Kültür Merkezinin üst katta ki ikinci bölümü de dolarken bazı partililerin ayakta kalması dikkat çekti.

Aday tanıtım töreni ilk olarak saygı duruş ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajıı gösterildi. Sonrasında ise CHP İl Başkanlığı tarafından merkezinde ‘Yeşil Yol’un eleştirildiği’ bir video gösterildi.

ZORBALIKLA ÜLKEYİ SEÇİME GÖTÜRDÜLER

Programda ilk olarak İl Başkanı Güzide Uzun konuştu. Uzun özetle şu ifadeleri kullandı: 

“7 Haziran 20157i birlikte yaşadık. Parti lideri olarak sahaya inen Recep Tayyip Erdoğan tüm zorbalığıyla ülkeyi seçime götürdü. Milli dayanışma diyen kişi faşizmin uygulamaları ile sahnede. Ülkemiz kan gölü. 13 yıllık iktidarını kaybedenler sahte çözüm süreci ile terörü patlattılar. 

Partimiz haklı çıkmıştır. Halkımıza karşı alnımız açıktır. İnsan haklarına dayalı bir hukuk devletidir tarafımız. 

Hep birlikte tek adam rejiminin son rötuşlarına şahit oluyoruz. İktidar emperyalizmin çıkarları doğrultusunda uyguladığı dış politikalarla ülkemizi geri dönülmesi zor bir sürece sürükledi. 

ADAYLARIMIZ TRABZON’UN ÖZ EVLATLARI

Tüm kurumlarıyla iktadarlarına olan güven bir daha geri gelmemek üzerine yok olmuştur. Mahpuslara tıkılan binlerce insan ve sonrasında pardon dediler. Daha iki gün önce beraat eden arkadaşlarından bazıları intihar ettiler. Öldürülen gözleri kör edilen sakat bırakılan çocukları unutmadık. 

PKK’nın terörün daha da tırmanmasına neden olanlar bir gün anaların döktüğü gözyaşlarının selinde boğulacaklar.

Adaylarımız Çok değerli. Çünkü onlar Trabzon’un öz evlatlarıdır. Beceriksiz ellerde nefessiz kalan Trabzon, istihdamda, işsizlikte en kötü noktada olsa da aydınları ile demokratları ile yurt severleri ile ülkenin bu gidişine dur diyecek kentlerin başında yerini alacaktır. 1 Kasımda gelin hep birlikte kendi 12 Eylül’ünü yaratan AKP’yi Trabzon’dan hep birlikte süpürelim”

BOZBAŞ:  5 – 10 YIL SONRA YOMRA BELEDİYE
 BAŞKANI ARAP VEYA İSRAİLLİ OLURSA ŞAŞIRMAYIN

Programda adaylardan ilk olarak 6. Sıra adayı Cemil Bozbaş bir konuşma yaptı. Bozbaş, şunları söyledi: “Sahada çalışırken bana en çok sorulan ‘CHP ne yaptı?’ CHP Muhalefette ki bir parti. Elinde bakanlık mı var, müsteşarlık mı var… Bu kadar bağnazca bir soru soran insana bizim de verecek bir cevabımız vardır. O nun için CHP’nin tarihini iyi bilmemiz lazım. Güney Çevre Yolu, Atasu Baraşıjı, Akçaabat’ta ki Hidro Elektrik Santrali, Karadeniz Sahil Yolu… CHP’nin projesidir… CHP’nin projeleri hala kimin etkisine bakmadan toplumda sahiplenilmiş.
Liman 5 yıldır çalışmıyor. Düşünün yıllık olarak Trabzon’un uğradığı milli safi hasıla kaybı 1 milyar dolar civarındadır. Bu zarar değil de nedir?
Ne yaptı başka Trabzon’a.. Trabzon 4. Derece gelişmiş bir il kapsamında olduğu için teşvik kapsamındaydı. Trabzon bugün teşvik kapsamında değil.. Trabzon’da 7 bin yabancıya arsa satışı yapıldı. Bu satışın en yoğun yaşandığı bölge Yomra… Trabzon giderek yabancılaşıyor. 5 veya 10 yıl sonra Yomra Belediye Başkanı Arap veya İsrailli olursa şaşmamak lazım. 

PARTİ KÜLTÜRÜ İLE BAĞDAŞMIYOR
Bozbaş, kendisine sosyal medyada yapılan eleştirilere ise, “Cemil Bozbaşı sevmeyebilirsiniz. Ama beni orada burada sosyal medyada eleştirmeniz parti kültürü ile bağdaşmadığını düşünüyor. Burada nasıl omuz omuza bu pskilojiyi yaşıyorsak, sahada da omuz omuza olalım. Ben çalışmaya gittiğimde o sahada ki çalışmayı bitirememişsen, orada samanlıkta bile kalmaya razıyım. Onun için sistemli ve disiplinli çalışmamız lazım” dedi. 

BAKİOĞLU: OMUZ VERMEK İÇİN BURADAYIM
5. sıra adayı İlker Bakioğlu ise şu şekilde konuştu:
“Verilen görevin ağırlığını omuzlarımda hissediyorum. Görev almış arkadaşlarıma omuz vermek için buradayım. Ülkemiz sancılı bir dönemden geçiyor. Siyasal iktidar hem ülkemizde hem de bölgemizde barış ve kardeşlik unsurunu tehdit eder boyuta geldi. Adaletsizlik, hukuksuzluk gün geçtikçe artıyor.
Saray başının otoriter tutumu, gün geçtikçe totaliter eşiyor. Devletimiz bir tek parti devletine doğru gitmektedir. Hepimiz görüyoruz ki gençlerimizin özgürlük ve geleceği dönük drenişleri polislerin ve hukukun baskısı altında ezilmektedir.
7 Haziran’da ortaya çıkan millet iradesi bir yere konularak tekrar seçime gidiyoruz. Bu kirli savaş ortamında yüreğimiz kan ağlasak da dim dik ayakta duracağız. Birliğimizi güçlendirmek ve gücümüzü sahaya yansıtmak zorundayız…”

ÖZÇİLİNGİR: ANALAR AĞLAMASIN DİYENLER BUGÜN
NE MUTLU ŞEHİT ANASISIN DİYOR

4. sıra adayı Murat Özçilingir, özetle programda şu şekilde konuştu:
“7 Haziran Genel Seçimlerini üzerinden fazla geçmeden sizlerle birlikteyiz. 7 Haziran’da arzu ettiğimiz amaçladığımız sonucu elde edemedik. 1 Kasım’da erken genel seçimi fırsat bilip daha başarılı olmak için uğraş vermeliyiz. Hedefimiz Trabzon’dan daha fazla milletvekili çıkmak ve partimizi iktidar yapmaktır. Bunu hak ettiğimize inanıyorum. Ülkemizin ve milletimizin refahı için sorumluluk almamız istenmiş, taşın altına elimizi sokmamız istenmiştir. Bizler de elimizi değil bedenimizi koymaya hazır olduğumuzu söyledik. Partimizin bu duruşu karşısında gerek diğer partilerin ortaya koyduğu tutum koalisyon olmasına olanak vermedik ve erken genel seçim yaşandı.
Bugün ülke gündeminde en çok konuşulanların başında terör olayları geliyor. Her gün şehit haberleri ile sarsılıyor, acılarını yüreğimizde yaşıyoruz. Bu terör örgütünü bu noktaya kim getirdi.? AKP Hükümeti açılım sürecini başlattı. Çok güzel kimsenin bir itirazı yok. Şart PKK Silah bırakacak. Peki bıraktı mı? Süreç neden devam etti. Neden bugün ki tepki gösterilmedi? AKP’nin benim iktidarımda bugün ki olaylar yaşansın istemedi. PKK’nın güçlenmesine, şehirde yapılanmasını göz yumdu. Analar ağlamasın diyen ağızlar, bugün ne mutlu şehit anasına demeye başladılar.
Ülkemizin bütünlüğünü koruyarak onurlu ve barış içinde yaşamak istiyoruz.”
 

KAYA: ANALAR AĞLAMASIN DENDİ, TÜRKİYE AĞLIYOR
 3. sıra adayı Ahmet Kaya’da programda şu şekilde konuştu:
“7 Haziran’da Türkiye’de seçim yaptık. O seçimlerde CHP Trabzon 3. Sıra adayı olarak karşınızdayım, bugün de 3. Sıra adayı olarak karşınızdayım. Ben istikrarlı adamım. Seçimlerin yenilenmesiyle ilgili durum ortaya çıktığında ben hesap yapmadan adaylık başvurusu yaptım. Benim için mesele sistenin önünde veya arkasında değil. Benim mesele 6 oklu bayrağımızı iktidar yapması meselesidir. Bu bilinçle gittim, adaylık başvurusu yaptım. Bedel ödeyen ailesidir CHP ailesi. Hiç ödün vermeyen bir ailenin ferdi olarak  gittim adaylık başvurumu yaptım.
Seçimlerin hemen arkasından milletimizin ortaya koyduğu tablodan hareketle, CHP Genel Merkezimizin yöneticileri çok ciddi sorumlulukla masaya oturdular. Önce Türkiye diyerek oturdu masaya. Koalisyon süresince hep yapıcı oldu. Oyun bozan olmamak adına, masadan kalkan olmamak adına bütün fedakarlıkları yapan bir CHP Gerçeği ile karşılaştık. Önce Türkiye dedik. O bilinçle masaya oturduk.
analar ağlamasın diye çıkılan süreçte bütün Türkiye ağlar duruma geldi. Milletimizin iradesi ile değil, saray senaryosu ile seçime gidiyoruz. Bu seçimde sizlere söz veriyoruz, başarılı olacağız ve onlara hesabını soracağız.
Bitme noktasına gelen terör vardı. Uygulanan politakalrla cesaretlendirdiler, bu milletin devletin başına bela edildiler. Bizlere Türk milletine açılım olarak anlatılan sürecin öbür ayağı var. Güneydoğu’da tam aksine PKK Bunu ‘Türk devleti alanı bize boşaltıyor.. Burayı terk etti’ diye anlattı. Orada ki vatandaşı yanına aldı.
Terörle mücadelede en önemli ayaklardan bir tanesi haber almaktır. Bunu bilenler, resmen ordumuzun haber alma kaynaklarını, istihbarat akışını kesmek adına Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları sürecinde Güneydoğu’da ve Doğu’da haber alma kaynaklarını deşifre ettiler. 329’a yakın bu alanda çalışan isim deşifre edildi. Çalıştıkları iş yerlerinden araçlarının plakalarına kadar deşifre edildi. PKK Bu insanların 120’ye yakının infaz etti” 

KARAN: ÇOCUKLARINIZ BANKA DEKONTLARI ALMAYACAK
 2. sıra adayı Yavuz Karan: “Neden olduğunu biz de bilmediğimiz seçime gidiyoruz. Flaş Tv’de müzik, Türkiye’de seçim bitmez. 1. Kasım’ın özel bir anlamı var. 1 Kasım saltanatın kaldırıldığı tarihtir. İnanıyorum ki biz 2015’de AKP Saltanatına ve Tayyip Erdoğan saltanatına son vereceğiz. Onun kaçak sarayını başına yıkacağız. Bizi Sivas’ın ötesine gidememekle suçlayanlar, 2002’de teslim aldıkları Türkiye’de 0 terör vardı. Ne oldu da 13 yıl sonunda bu noktaya geldik. Türkiye’de siz terörün bitmesini istiyorsanız,  Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlığından vazgeçeceksiniz.
Ateş, düştüğü yeri yakıyor. Siz bakmayın onların televizyon kameraları önünde ‘Biz kendi evlatlarımızı feda etmeye hazırız” demelerine bakmayın. Onların çocukları, askerlik yapacaklar askerlik teskeresi alacaklar. Banka dekontu almayacaklar.
Türkiye bölünmeye gidiyor. Türkiye terörle mücadele etmiyor, terörle müzakere ediyor. Terörle müzakere edenler, mücadele edemezler. Bugün Trabzonlular Güneydoğu’ya, Güneydoğu’da ki ler Trabzon’a gelemiyor.
AKP Trabzon’da devşirme adayları getiriyor. Sayın Belediye Başkanı siz belediye başkanlığınızı yapın. Siyaset yapacaksanız istifa edin. Belediye Başkanları belediye başkanı seçildikten sonra parti rozetlerini çıkartıp ceketlerinin arkasına asarlar.
Biz  Trabzon Süleyman’ı buradan şutlayacağız. Miras yediler bu kenti temsil edemez. 

PEKŞEN: BİR GÜN HERKES BABANIN DEDİĞİNİ KABUL EDER
Programda son olarak ise 1. Sıra adayı Haluk Pekşen, konuştu. Pekşen, özetle şu ifadeleri kullandı:
Tayip Erdoğan kim.. Bu Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çeviren, bu halkın inançlarını kendi siyasi çıkarları için ne yazık ki ötekileştiren bu adam kim… ? Bunu tanıdıklarınız herkese sorun. Bu adam kim? Bu sorunun cevabı AKP’lilerin de kafasında. Biz  onlara bu soruyu cevaplamalarına yardımcı olacağız. Onlarda biliyor ki hayatlarının 90 yıllık siyasi yürüyüşün sonunda geldikleri bu fotoğraftan çok üzgünler. Bizlerle karşılaştıklarında kafalarını eğiyorlar, haklısınız der gibi mahcubiyetlerini dillendiriyorlar.
biz onların yaptığını asla yapmayacağız. Meydanlarda hesap sormadan namerdim diyen, siyasi partiyi bu halk zaten not etmiştir. Çalıştırılması halinde yolsuzlukların üzerine gideceği kesin olan meclisi çalıştırmayanları bu halk not etmiştir.
Bugün başta onlarda tüm kamuoyunda büyük bir karamsarlık hakimdir.
bunun için hükümet senaryolarında CHP’nin mutlaka hükümet olması gerektiğine herkes vurgu yapıyor.
Bütün siyasi partilerin koalisyon tarifinde CHP Mutlaka tanımlanıyor.
Evet CHP baba ocağı. Biz ne diyoruz CHP varsa herkes için var. Biz onları mutlaka anlayacağız. Değer ve devrimleri bu ülkede kucaklaştıracağız. Onların da oyları ile ülkemizde 6 ok altında umudun, barışın kardeşliğin yükselişini yapacağız.
Rakip partilerin seçim bildirgelerinde CHP Ne demişse onlar da onu söylüyor. Bir gün herkes babanın doğru söylediğini kabul eder. 

Tanıtım töreninde son olarak adaylar sahneye çıkarak burada el ele poz verdi. 

61SAAT HABER SERVİSİ