61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il Başkanı Turgay Güngör, bugün hem Trabzon hem de ülke gündemine dair bir basın açıklaması yaptı. İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterirken CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun da katılması dikkat çekti.
YÜREĞİMİZ KAN AĞLIYOR
Açıklamasında ilk olarak  11 polisimizin şehit düştüğü Cizre’de ki terör saldırısına değinen Güngör, “İçimiz yanıyor, yüreğimiz kan ağlıyor. 
CHP Trabzon İl Örgütü olarak, bugün Cizre’de polisimize, dün Türkiye’nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KIılıçdaroğlu ve beraberindeki heyete yapılan bu terör saldırılarını, ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. 
Bu türden haince saldırılar bizleri asla yolumuzdan döndüremeyecektir. Bunu bütün dünyanın bilmesini istiyoruz” dedi.

TERÖR TEK BAŞINA HÜKÜMETİN ÇÖZECEĞİ KONU DEĞİL
Her iki terör saldırısını kınadıklarını kaydeden Güngör, “Bizler çok iyi biliyoruz ki, terör ve uzantılarının tümüyle bertaraf edilmesi, tek başına hükümetin çözebileceği bir konu değildir. Topyekûn bir mücadele gerekmektedir. Parti genel merkezimiz, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve üyelerimiz bu mücadelede kararlı olup,  devletimizin yanındadır. Hükümetin atacağı her türden adıma açık destek verecektir” diye konuştu. 


SURİYE HAREKATINI DESTEKLİYORUZ
Konuşmasına Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Harekatını da değerlendirerek devam eden Güngör, “Türk Silahlı kuvvetlerimizin güney sınırlarımızı güven altına almak amacı ile uluslararası hukuka dayalı başlatmış olduğu sınır ötesi hareketi desteklediğimizi, görevli güvenlik kuvvetlerinin zayiat vermeden vatanlarına dönmesini beklediğimizi,  bu sürecin ülkemizin güneyindeki sorunlu gelişmelere nihayet verecek bir adım olarak sonuçlanmasını temenni ettiğimizi, belirtmek istiyorum” dedi.

AKYAZI’DA YAPILACAK ŞEHİR HASTANESİ
Trabzon’da hükümet tarafından yapılması planlanan projelere de değinen Güngör, ‘Şehir hastanesi Projesinin’ Akyazı’da yapılmasının sakıncalı olduğunu kaydederek,  alternatif yer önerileri de sundu. Güngör, “İlimizde yapılacağı tartışılan “ şehir hastanesi” Akyazı spor ve turizm alanında, dolgu sahasına inşa edilmesinin imar ve inşa mantalitesi açısından bir çok sakıncası vardır.
Öncelikle bu proje mevcut imar planı düzenlemesine aykırıdır. Bu alan spor ve turizm alanı olarak belirlenmiş olduğundan sağlık tesisi sahası olarak kullanılması mümkün değildir.
Bunun yanında, kamulaştırmayı gerekçe gösterip, başka bir alan arayışı içerisine girilmeyişini de anlamakta zorluk çekiyoruz. Dolgu alan üzerine fore kazık sistemi ile inşa edilecek bu tesisin temel inşa maliyetleri dikkate alındığında, ilimizde kamulaştırma yolu ile temin edilecek birçok alan bulunması mümkündür. 
Alan mı istiyorsunuz? Çimento fabrikası sahası ve çevresindeki küçük sanayi tesislerini kaldırırsınız, olur.
Alan mı istiyorsunuz? Fatih devlet hastanesi ve doğu yönünde uygulanacak kentsel dönüşüm sonucunda oluşacak sahayı, kullanırsınız, olur.
Alan mı istiyorsunuz? Bu halka güney çevre yolunu vaat ettiniz. Bu proje kapsamında bölgede oluşturulacak 18. madde imar düzenlemeleri ile kamulaştırma bedeli bile ödemeden sağlık tesisi alanı oluşturabilirsiniz.
Bizler, Akyazı stadı batısındaki sahanın bu kent insanının soluk alacağı, spor yapacağı, oturup dinleneceği rekreasyon alanı olarak düzenlenmesini istiyoruz” dedi.


30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Güngör, 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde yapılan etkinlikleri de sıralayarak, “Bu yıl daha da anlamlı olarak kutlamamız gereken 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesindeyiz. Haftaya tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de etkinlikler gerçekleştireceğiz.  
Yaşadığımız sorunlar dikkate alındığında, devletimizin varlık nedeni olan mücadelelerin en önemlilerinden biri olan bu kutlu günde Atatürk alanında bir etkinlik düzenlenecek, ardından “ Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’e “ konulu bir konferans verilecektir.
Konferans, araştırmacı yazar, akademisyen Dr. Erol Mütercimler’ in katılımı ile 30. Ağustos 2016 Saat:14’de Hamamizade İhsan Bey kültür merkezinde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.