Bu durumu yayınladığı açıklamada rakamlarla ortaya koyan Olcayto, "Son yıllarda kadına şiddete baktığımızda 5 yılda 6198 kadın öldürülmüş , 4463 kadına tecavüz edilmiş, 17 yaş altı 15 bin kız çocuğu kaybolmuştur. Her 10 çocuk gelinden  4’ü ikinci eş, kadın sığınma evlerinde barınanların  3/1 i çocuk gelin olarak görülmektedir. 2012 öldürülen kadı sayısı 165 iken 2013 yılının ilk onuncu ayında bu sayı 168’e yükselmiştir" ifadelerini kullandı.

Olcayto, şu şekilde devam etti:
"Türkiye’de evli kadın sayısının %39’u fiziksel şiddet, %15’i de cinsel şiddete maruz kalmış, %44’ü duygusal istismara uğramıştır. Kadın bedeni üzerinden şekillenen siyaset , özel hayat üzerinde kurulan tahakkum , kız ve erkeklerin aynı evde yaşadıklarından denetime alınmak istemeleri , eğitimde kadın erkek ayırımı yapmak istenmesi , çocuk gelinlerin gittikçe artan sayısı , baskıcı iktidarların ve ideolojilerinin ortak yanıdır.

Bireylerin bedenleri ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejimi inşaa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz. Belleğimizi diri tutmak ve biz kadınlara diretilen bunca olayın altında ezilmemek için “Böyle gelmiş, böyle gider”  diyenlere inat ülkemizde %33 cinsiyet kotasını partisinin Tüzüğüne koyan CHP’li kadınlar olarak yeter artık diyor, kadınların yaşamlarımızı da katıyoruz. Bizler kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede sevgiyi örgütlemek amacı ile Kelebekler Özgürdür diyor, bütün kadınlarımızı haklarını savunmak için siyasete davet ediyoruz."