CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Emre Polat, Trabzon'da öğrenimlerini sürdüren üniversite öğrencilerini referandumda oy kullanması için davet etti.

Polat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'Trabzon’da KTÜ ve Avrasya Üniversitesi’nde toplam 65 binin üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. Ne yazık ki yerelde dinamik bir güç olma, yarınlarına söz söyleme yolunda başarısını gösterememektedir. Seçimlere katılım yüzde otuzlarda kalmaktadır. Daha ne kadar sessiz kalacağız.

Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 12.1, gençlerde ise yüzde 22.6’dır. Bu demek oluyor ki her 4 gençten biri işsizlikle boğuşuyor. Ekonomi içler acısı, dolar 4 liraya, enflasyon verileri çift hanelere yaklaştı. İçerden ve Suriye’den her gün gelen şehit haberleri içimizi parçalıyor.

Halkımızın ana gündemi bu sorunlar doğrultusunda olurken, bugün tek adamın hayallerini ülke gündemine dikta etme çabasını görüyoruz. Ancak bu devran böyle gitmemeli.

Üniversiteli kardeşlerim unutma, gelecek senin, söz ve yetki senin. Tek adama teslim etmemek için yapabileceğin bir şey var. Geleceği birlikte kurmak için adım at ve 16 Nisan’da “Hayır”lı bir iş yapmak için 26 Şubat’a kadar ikametini yaşadığın yere taşı!'