Karadeniz Bölgesi’nde ormanlarda meydana gelen son derece orman zararlarının en sonuncusu da ne yazık ki, Sürmene Çamburnu’nda meydana gelen yangındır.
Tek başına yangın bir siyasi sorumluluğu gerektirecek bir durum gibi gözükmese de, Karadeniz ormanlarına AKP iktidarına ve özellikle Orman Bakanının takındığı tavır gerçekten dehşet vericidir. Son 2 yıl içinde yüzlerce kez gündeme getirdiğimiz, ulusal medya ve dünya medyasının gündeme getirdiği Karadeniz Ormanlarında büyük bir katliam devam ediyor. Ormanlardaki milli parkların doğal SİT alanlarının hoyratça ruhsata bağlandığı, ormanlarımız içinde maden ruhsatlarının verildiği ve HES’lerin yapıldığı bir gerçek.

Ayrıca Karadeniz Bölgesi’ndeki ormanlarda ithal özellikle yurtdışından gelen ve büyük kurumalara yol açan böcek zararları da bir gerçek.

Tek gerçek bunlar değil tabi ki. Karadeniz ormanlarında siyasi iktidarın yatırımcı adı altında getirdiği ve ormanları katlettiği yağmacılar var. Bu yağmacılar ne yazık ki Karadeniz’in doğasına, ormanlarına sadece para kazanma amacıyla müdahaleler ediyorlar ve bunun bedelini çok ağır ödüyoruz. Bu orman yangını da arkasında bu orman bakanı olduğu sürece şaibelidir. Elbette burada en ufak bir girişime müsaade etmeyiz. Bu orman derhal eski haline getirilmesi için en kısa sürede çalışmalar başlatılmalıdır. Bu orman yangınından sonra elbette bizler de elimizden gelen gayreti gösterip bu ormanın eski durumuna getirilmesi için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun gayreti içinde olacağız.