CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'da gerekleştirdiği görkemli mitingin ardından seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Trabzon Adliye Sarayında, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl ve Baro Başkanı Orhan Öngöz'ü ziyaret ederek, Türkiye'de hukuk sistemiyle çok oynadığını ifada etti.  Pekşen, "Özellikle iktidar tarafından hukuk baskı altına alınmıştır. Hukukla oynadığınız zaman bunun zararlı etkisini herkes görür. Onun için hukuka güveni artırmak gerekir ve hakim bağımsızlığını mutlaka sağlamamız gerekiyor"dedi.

  "TÜRKİYE AK PARTİ İKTİDARINDAN KURTULUŞ SÜRECİNE GİRDİ"

  CHP adayı Pekşen daha sonra Arsin İlçesine geçerek burada seçim çalışmalarını sürdürdü. CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, muhtarlar derneğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok büyük zararlar görmesine rağmen Ak Parti iktidarından kurtuluş sürecine girdiğini belirterek, "Ak Parti hale Karadeniz'de tutunuyor. Birazcık Sivas, Erzurum, Trabzon, Rize ve Giresun gibi iller arasına sıkıştı. Biraz Malatya'da, Erzincan gibi  bölgelerde varlar. Batı bölgesinde artık yoklar. Trakya'da, Ege'de ve Akdeniz'de sıfırlar. Bu bölgelerde sokağa çıkamıyorlar"ifadesini kullandı.

  "ÜLKEYE TEFECİYE VE FAİZ LOBİSİNE BIRAKMAYACAĞIZ"

  İktidarın Türkiye'de satmadıkları bir şey kalmadığını belirterek, " Saldırmadıkları, ele geçirmedikleri ve düzenini bozmadıkları hiç bir şey kalmadı. Sanayi'de, turizmde ve tarımda her şeyi bozdular. Para gelsinde nasıl gelirse gelsin diyorlar ideolojileri bu. İyiki CHP var. Baba ocağı gibi görüyor herkes. Herkes diyor ki CHP'ye  bugün ihtiyaç var. "

  " Dünya'da bütün sıcak para tuzağına düşen ülkelerde iktidarlar en fazla 14 yıl sürer, 2002 yılında Türkiye'de 4.6 milyar dolar  sıcak para vardı.  2013 yılında bu rakam 138 milyar dolar, şu anda ise 160 milyar dolar. Büyük bir kısmımız açlıktan öleceğimizi bilsek bile tefeciden para almayız. Dünya'da tefeciler vardır ve sürekli para teklif ederler. Ancak iradesi zayıf olan hırsına yenik olan kısa vadeli hesap yapan tefeciden para alır. Kendini kısa bir süre sonra nasıl bir akebetini beklediğini öngöremeyen vizyonsuz insanlar.  Bizim gibi ülkelerle birlikte Endenozya,Malazya, Arjantin, Brezilye ve  Güney Kore kısmen böyle yaptı ama bizde yaptık. 2002 yılında Türkiye tefeciden 4.6 milyar dolar para kullanıyor. Sıcak para aslında tefecinin parası, bu para belli bir alana satılır ve ordan geri çekilir. Türkiye 2006 yılında 2014 yılına kadar dolar bazında yüzde 20 faiz ödedi. Bu devletin rakamları, şimdi soruyorum. Bırakın dolar bazında yüzde 20 faiz almayı yüzde 10 alırımsınız? Kimse almaz ama Türkiye aldı. Hepimizin cebinde kredi kartı varya, hepimiz taksitle araç aldık ya hepimiz taksitle konut, beyaz eşya aldık ya işte o kredilerinin tamamı kaynağı sıcak para dediğimiz tefeci parasıdır. Almanya’ya gidiyorsunuz süper lüks otomobilin değeri 70 Bin euro, Türkiye’de aynı araz 250 Bin euro, nasıl bir şey bu işte aradaki sorunun cevabı bu. Devlet tefeciden sıcak parayı alıyor. Sıcak para ile otomobil sattırıyor. O satılan otomobilin parasının yarısıyla kendisine vergi alıyor. Diyor ki devlet gel sen benim ülkemde sıcak para sat, ben senin sıcak para satmana izin vereceğim bende senin o sıcak para üzerinden kendi payımı alacağım. Ekonomi böyle kurgulandı. 13 yıl ayakta kalmalarının sebebi bu. İnsanlar büyük bir faiz tuzağına düştü. Bu faiz tuzağının içine düşünler 'akıbetim ne olur' diye hep kaygı içine düştü. İnsanlar sistemin yürümediğini görmelerini rağmen direndiler. Şimdi direnemez noktaya geldiler. Çünkü 28 milyon icra takibi var. Türkiye'nin üçte biri icrada artık. 17 milyon yoksulumuz var. 6 Milyon 200 bin işsizimiz var. Bunlar rekor rakamlar Türkiye bu noktaya geldi. Böyle bir noktada insanlar diyor ki yeter artık. Tefeciye ülkeyi soyduranlar gitsinler"ifadesini kullandı.