61SAAT HABER SERVİSİ 

CHP Trabzon İl Yönetimi, Trabzon Gazetecilerin yeni seçilen yönetimine ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde, CHP PM Üyesi, eski gazeteci İdris Akyüz’nin de katıldığı ziyarette TGC yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

TGC Başkanı Yusuf Turgut, Trabzon basın camiasının Türkiye’de etkinliğine değinerek, “Trabzon basını, Türkiye’de Trabzonspor gibi bir güç. Bu seviyeyi korumak için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak çalışmalar yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı. Turgut’un ardından konuşan CHP İl Başkanı Turgay Güngör, “Biz gazeteciler cemiyetiyle sıkı ilişkiler içinde lan bir siyasi partiyiz. Trabzon’da yerel basın Türkiye’nin en güçlü yerel basınlarından birisi. Bundan dolayı çok önemsiyoruz. Trabzon’da kamuoyunu yönlendirebilecek güce sahipler. Kutluyorum yerel basınımızı. Son günlerde oluşan gelişmeler bizleri son derece rahatsız etti. Özellikle Cumhuriyet Gazetesine yapılan baskınlar, basın camiası açısından çok önemli. Bunlara dur demek gerekiyor. Bu çerçevede ziyaret etmiş olmak doğru değil. Biz yeni yönetimimizi tebrik etmek hem de gazeteci olan PM üyemizle buradayız” diye konuştu. PM Üyesi Akyüz ise, özellikle Cumhuriyet Gazetesinde yapılan operasyon üzerinden AK Parti hükümetini eleştirdi. 

Akyüz, “Dün Cumhuriyet Gazetecisine yapılan operasyonla ilgili daha farklı duyarlılığım var. Ben o gazetede 10 yıl çalıştım. Fikir özgürlüğüne ne kadar önem verdiğini çok iyi bilen yaşayan birisiyim. Bu olayı sıradan bir vakadan saymak doğru değil. Bunun siyasi tercih olduğuna inanıyorum. Türkiye’de KHK’larla demokrasisi askıya alınmış, meclisi işlersiz kalmış olmasına itirazımız var. Hem basın mensubu olarak itirazım var. Hem de CHP PM üyesi olarak itirazım var. Bunun olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet yetkililerin yaptığı açıklamalar bizi tatmin etmiyor. Bütün batı dünya bize bakıyor ve gülüyorlar şuanda. Bu ülkeyi gülünecek hale getirenler bundan ders çıkarır umarım. Bu sadece Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon değildir. Türkiye’de basın özgürlüğüne, teme insan haklarına yapılmış demektir. Bugün Cumhuriyet Gazetesinin başına gelen yarın başka gazetenin gelebilir. Bugün 150’ye yakın basın kuruluşu kapatıldı. 10 bine yakın insan işsiz kaldı. 15 Temmuz’dan sonra bu yoğunluk kazandı. Beni ilgilendirmiyor bana dokunmadı, bana dokunmayan bin yaşasın demek… Bugün Cumhuriyet Gazetesinde çalışanların, her biri için yapılan bu tasarruf başka gazetelere de tasarruf edebilir. Bütün basın emekçisi arkadaşlarımızın öncelikli sahip çıkması ardından da bütün STÖ’lerin top yekun böyle anti demokratik uygulayamaya itiraz etmesi lazım” dedi.

KARŞINIZDA EN AZ SİZİN KADAR İNSAN VAR

Gazeteciliğin hiçbir zaman suç olmadığını ifade eden Akyüz, “Gazetecilik hiç bir zaman suç değildir. Dünyanın her tarafında bütün kapalı toplumlarda bunu kabul ederim. Ama siz demokrasi diyorsanız, bunu daha da pekiştirip ileri demokrasi diyorsanız uygulamaları bugün ki gibi oluyorsa, biz tam geriye taşıyorsanız sizin iktidar olarak demokrasiden söz etmek hakkınız yok, haddiniz de yok. Türkiye’de demokrasiyi bu şekilde tanımlarsanız, parlamentoyu dışlarsanız, basını susturursanız, her şeyi kendi elinize alırsanız Türkiye’de kutuplaşmalara neden olursunuz. Türkiye’yi parçala böl yönet anlayışı emperyalizmin en önemli taktiklerinde biridir. Bunu yapak istiyorsanız alın hayrını görün. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Türkiye’de sizin düşüncenizin karşısında en az sizin kadar insan var” diye konuştu.