Trabzon’da şehrin göbeğinde yıllardır hizmet veren ve artık çevre – görüntü kirliliğine neden olan Çimento Fabrikası için Trabzon Büyükşehir Belediyesi çözüm yollarını aramaya devam ediyor. 

Fabrikayı şehir merkezinden uzakta çevreye daha duyarlı bir işletme haline getirmek için kolları sıvayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çimento Fabrikası yetkililerine Araklı’yı önerdi. 

2015 yılı sonunda kaldırılması gereken Çimento Fabrikası için Aşkale Çimento yetkililerine Araklı'yı göstererek, Araklı'ya kurulması halinde destek vereceklerini ve bundan memnun kalacaklarını belirten Gümrükçüoğlu’na yetkililerden olumsuz cevap geldi. 

Çimento fabrikasının farklı bir yere taşınması için yer tespiti ve belirlenmesini bir yasal zorunluluk olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, gelişmelerle ilgili şu açıklamalara yer verdi;

Çimento fabrikasının taşınması için kararda yer aldığı üzere kendilerine bir yer göstermemiz yasal olarak bir zorunluluktu. Bizde en uygun bir bölge olarak Araklı’da yer tespiti yaptık ve kendilerine burayı önerdik. Fakat fabrika yönetimi Araklı’ya sıcak bakmayıp Akoluk için ısrarcı olmaktadırlar. O vadiyi biz temizlemek için uğraşırken yeniden bir sanayi tesisin kurulmasına müsaade etmemiz ne aklen ne de vicdanen neden halk neslinde kabul edilemez. Diyorlar ki Belediye asfalt patentini beton fabrikalarını o bölgeye kurdu. Bizim bu tesislerimiz demonte olup iki günde başka bir yere taşınabilecek tesislerdir. Biz istediğimiz zaman istediğimiz yere getiririz” ifadelerini kullandı.