61SAAT HABER SERVİSİ- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Başkanlığınca Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapıldı. Doğu Türkistan olarak tabir edilen Çin’e bağlı Sincan Özerk Bölgesinde Müslümanlara karşı yapılan saldırıları kınamak için yapılan basın açıklamasında TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Kuru, “Doğu Türkistan’da ki vahşet, alçaklık ve soykırım neden yapılmaktadır? Dünyanın sessizliği, Müslüman ve Türk varlığına yönelik gaddarlığa, insana yapılmayacak alçaklığın uygulamalarına çanak tutmak değil midir? Türk ve Müslümanlara karşı tarihte de var olan ve aldıkları karardan bir kaçına kısaca bakmak gerçeği ortadadır” dedi.

Çin mallarını boykot çağrısı yapan Kuru, “TÜRKAV  olarak buradan ifade ediyoruz, Müslümanlara Uygur Türklerine yapılan alçakça, şerefsizce saldırının hesabının sorulması adına Çin’e ilk önce Trabzon Halkının kararlığını şairin ifadesiyle ‘Hiç olmazsa kovarım ya…’ olmalıdır. Çin mallarını almayarak duyarlılık gösterilmelidir. Dünyaya yaptığı ticaretle Türk varlığına son verme çabasında olan vahşi Çin’e destek olunmamalıdır.
Onun için kısaca sizlerle paylaşarak bu alçaklığı ortaya koyma gereği vardır. Ekonomisi güçlü olmayan, Çin, bu zulmü yapamaz veya zulüm yapan şerefsizlere maaş ödeyemez. Türk milletinin içi kahrolduğu halde Çin’in mallarını alarak destek olunur ise alçaklıkları seyretmeye devam ederiz” diye konuştu.