Hatırnaz açıklamasında şunları kaydetti:"Öncelikle sözlerime Dr.Ebru Hanım’la beraber Trabzon’a gelişimizin 8.yılının üç gün önce dolduğunu, bunun bizim için çok büyük bir kıvanç olduğunu ve burada yaşamaktan büyük bir keyif aldığımızı ifade etmekle başlamak istiyorum.
YOLLARIMIZI AYIRDIK

2 yıl öncesi itibariyle Karadeniz hastanesiyle ben, eşim Dr. Ebru Hatırnaz ve tüp bebek merkezimizin kurucu ekibi tamamen yollarımızı ayırmış vaziyetteyiz. Maalesef bu konu tam aydınlatılamadığı için hastalarımız bir karışıklık yaşıyor. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum ki artık Karadeniz Hastanesiyle herhangi bir bağlantımız kalmamıştır.



ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

Özellikle belirtmek istediğim, hem ben hem eşim İstanbul’dan gelen iki hekim kardeşiniz olarak ve de bu kentin sağlık alanında büyümesi ile ilgili büyük çalışmalara imza atmış kişiler olarak bu kentin bir adım daha ileri gitmesi için sonsuz gayretler sergilerken, maalesef bizleri aşağıya çekmek için çok büyük çabalar sarf ediliyor ve bundan çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Kimi gün hiç farkında olmuyorum Amerika’da oluyorum, bir gün İstanbul’a kaçmış oluyoruz eşimle beraber, kimi gün Clinart’ı kapatıp gitmiş oluyoruz.

ÖMÜR VERDİKÇE TRABZON'DAYIM

Bunlar çok üzücü ve yakışıksız şeyler. Yani bunların hiçbirinin aslı astarı yok. Son iki yıldır tek hekim olarak çalıştığım için annemin hastalığında bile İstanbul’a gidip kendisini ziyarette bulunamadım. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, biz Trabzon’a hizmet etmekten, Trabzon’da yaşamaktan ve de sizlerle olmaktan son derece mutluyuz. Allah ömür verdiği sürece buradaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah ağız tadıyla, gönül birliğiyle güzel işlere ve sağlık alanında hakikaten bu kente yapabileceğimiz ne katkı varsa yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah yeni açılışlarımızda, daha geniş kapsamlı toplantılarda buluşmak üzere hepinize çok çok teşekkür ediyorum…



ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK

Eşi Dr.Ebru Hatırnaz da şu açıklamada bulundu: "Trabzon’da çok güzel çalışmalara imza attık, atıyoruz atmaya da devam edeceğiz. İyi ki 8 sene önce hem iş hem yaşam alanı olarak bu kenti tercih etmişiz;Trabzon’a gelmişiz; iyiki bu güzel işlere imza atmışız ve bu bölgenin halkına hizmet ediyoruz. İnşallah gerek Tüp bebek alanında gerekse daha sonraki girişimlerimizde sağlığın diğer alanlarında hem Trabzon’a hem de Doğu Karadeniz bölgesine çok daha iyi hizmetler vermeyi planlıyoruz. İyi ki varız iyi ki varsınız…"