Fuhuş'a sürüklenen genç kız, Taksim polis karakoluna giderek günde 10 erkeğe pazarlanarak zorla fuhuş yapmak zorunda bırakıldığını, kendisiyle beraber 12 yabancı uyruklu bayanın pasaportlarına el konularak bu şekilde otelde tutulduğunu söylemesi üzerine harekete geçen polis, Trabzon'un Çömlekçi mahallesinde K. İsimli otele operasyon düzenledi. Trabzon emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından operasyonda otel işletmecisi İ.İ ve N.İ'yi göz altına aldı.

ÇOCUK BAKICISI OLARAK ÇAĞIRDILAR

Dağıstan'ın Mohaçkale Rengi Örini köyünde ikamet eden 23 yaşındaki üniversite mezunu Elvira S. İsimli genç kız'ın fuhuş batağına giden hikayesi ,kapı komşusu olan Patimat isimli bir bayan ile tanışmasıyla başladı. Almira S. Emniyetteki İfadesinde,"Bana bu komşum Trabzon'da çocuk bakıcılarının bile 1000 dolar maaş aldığını söyledi. Eğer kendisiyle Trabzon'a gelirsem bu konuda bana yardımcı olacağını belirtti.. Trabzon'a geldiğimde ise beni bir otele yerleştirdiler. Otele yerleştiğimiz ilk gün geliş masrafları için 8000 dolar borcum olduğunu ve bu borcu ödeyene kadarda pasaportuna el koyduğunu söyledi" dedi.

Yaşadıkları karşısında şok olduğunu ve ne yapacağını şaşırdığını belirten Dağıstanlı genç kız, "Otel işletmeci pasaportumu alarak çelik kasaya koydu. 0 gece otel müşterisi olan 7 kişiyle zorla birlikte oldum. Otelde benim gibi olan 11 Bağımsız Devletler Topluluğu uyruklu bayan ile tanıştım. Onlarda benim gibi mağdur edilmişlerdi. Her gece 10 erkekle fuhuş yapmaya zorlanıyordum. Bu şekilde 20 gün dayanabildim. Çareyi Polise sığınmakta buldum. Bu davranışımla benim gibi zorla fuhuşa sürüklenen 11 arkadaşımı da kurtarmış oldum." dedi.

Trabzon Emniyet müdürlüğü Ahlak Masası Buro Amirliğinde yapılan sorgulamaların ardından Elmira S, Dzhamılıa M, Svetlana A, Nana S, Anna N, Lıubov L, Vaira M, Saniyat D, Nana S, Sholpan D, Gülmira K ve Sevda A ifadelerinin ardından sınır dışı edildiler.

4 İLA 10 YIL ARASINDA HAPİS İSTEMİ

Trabzon'a getirilerek fuhuş batağına sürüklenen Elmira S, Dzhamılıa M, Svetlana A, Nana S, Anna N, Lıubov L, Vaira M, Saniyat D, Nana S, Sholpan D, Gülmira K ve Sevda A isimli yapancı uyruklu kadınların şikayeti üzerine otel işletmecisi İ.İ ve N.İ hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütlü olarak fuhuş yaptırmak, fuhuşa sürüklemek, yer temin etmek, fuhuşa aracılık etmek, fuhuş yoluyla menfaat sağlamak ve tehdit suçlarından" 4 ila 10 yıl hapis istemiyle Trabzon 1. Ağır Ceza mahkemesinde dava açıldı.

KAYNAK: HABERTÜRK/ALİ ZENGİN