MHP Trabzon İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre çocuklar okula forma yerine istedikleri kıyafetlerle gelebilecekler.

Okullarda serbest kıyafet uygulamasının kimseye danışılmadan, psikologların, sosyologların, velilerin ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmadan başlatılmıştır.. Parti olarak yapılan düzenlemeyi, çocuklar ve veliler üzerinde yapacağı etkileri, eğitimcilerin ve çocuk psikologlarının görüşlerine başvurarak ayrıntıları ile inceledik.  MHP olarak önyargıyla olumsuz eleştiri yapmıyoruz. Konuyu bütün yönleri ile araştırarak, düzenlemenin birçok sorunu beraberinde getireceği kanaatine vardık ve bunu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Her şeyden önce bu düzenleme çocukların psikolojisini olumsuz etkileyecektir. Sayın bakanımız bir zahmet buyurup, biraz ilim irfan sahibi insanlara itibar gösterip bir çocuk psikologunun görüşünü almış olsaydı inanıyorum ki böyle bir kararı almazdı. Her gün yeni ve farklı kıyafet giyemeyen çocuklar kendilerini arkadaşları karşısında ezik hissedecek ve bir süre sonra okula gitmek istemeyecektir. Çocukların ruh sağlığı ciddi bir şekilde bozulacaktır. MHP olarak yakın gelecekte çocuk intihar olaylarında ciddi artış olacağından kaygı duymaktayız.

Herkes bütçesine uygun çocuğunu giydirirse okullarda sınıf farklılıkları oluşacak. Fakir öğrenciler kıyafetleri sebebiyle bir teşhire maruz kalacaklar. Çocuklar arası ilişkiler haliyle bozulacak. Kutuplaşmalar baş gösterecek. Çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamayan aile eziklik ve sıkıntı yaşayacak.
Aile ile çocuk arasındaki iletişim olumsuz etkilenecek. Aileler bu durumda zor zamanlar yaşayacak
Aile içi geçimsizlikler ve kavgalar baş gösterecektir.

Özellikle lisedeki gençler arasında marka yarışı başlayacak. Bu düzenlemeden sadece fakir çocuklar değil aileleri zengin çocuklarda olumsuz etkileneceklerdir. Çocuklar arasında birbirine hava atma, gösteriş yapma gibi davranışlar görülecek. “Sen hangi marka giyiyorsun?” gibi sorularla marka tutkunluğu artacak. Marka kıyafet alamayan ya da arkadaşlarının alaylarına maruz kalan, dışlanan gençlerin ruh sağlığı olumsuz etkilenecektir.

Okullara giren sivil şahısların öğrencilerden nasıl ayırt edileceği koca bir soru işaretidir. Okullarda öğrenci ve personel güvenliğini tehdit eden belirsizlik ortaya çıkabilecektir.

Her zaman olduğu gibi en büyük sıkıntıyı yine okul idarecileri yaşayacaktır. Öğrencilerini tanımakta zorlanacak, standart kurallarını uygulamakta yetersiz kalacaklardır.

Çocuklar istediğini elde etmek, iyi giyinmek, arkadaşına hava atmak için olumsuz davranışlara yönelebilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bakanlığı Eğitim ve öğretimdeki bütün sıkıntıları halletti de okullarda serbest kıyafet giyilmesi konusuna mı sırayı getirdi? Bu düzenleme tamamen bir gündem değiştirme operasyonudur. Eğitimdeki sorunların üstünü örtme girişimidir.

Parti olarak ülkemizin soysa ekonomik durumunu bilerek bu önergenin yanlış olduğunu , Türkiye’nin bu sürece hazır olmadığını savunuyoruz. Okullarda kılık kıyafet düzenlemesi Türkiye’nin sosyal ekonomik durumu, çocukların ve ailelerin psikolojisi dikkate alınmadan çıkarılmış, aynen hızlı tren olayında olduğu gibi sosyal faciaların yaşanmasına gebe bir projedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın inattan vazgeçip bir an önce bu yönetmeliği yürürlükten kaldırmasını istiyoruz."