61SAAT HABER SERVİSİ :

Trabzon'da uzun bir süredir ne olacağı merak konusu olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde önemli bir adım atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Mahallesinde 360 hak sahibinden 222 kişi ile anlaşıldığını açıkladı.

Gümrükçüoğlu, "Birinci etapta ki mahkeme kararları eş değeri, hatta zamanın geçmesine bağlı olarak farkı da ortaya koyarak değerlendirme şirketlerinin tespit ettiği olabilecek en yüksek ücretin belirlenmesi ile görüşme komisyonları oluşturuldu. Bu görümeler tamamlanmış oldu.

 Çömlekçi'nin ikinci etabının başlanmasına ve mesafe almasına yol açmış olan TOKİ'nin ve Büyükşehir Belediyesinin imardan sorumlu çalışma arkadaşlarıma ve vatandaşlara teşekkür ediyorum. 


360 yapının bulunduğu alanda, 222 hak sahibi ile uzlaşma sağlandı. Sözleşme imzalandı. 33 milyon TL'lik anlaşma yapıldı ve ödemelere başlandı. Bölgede ki binaların yıkılmasına da attığımız son adımlardan birisi. Biz inanıyoruz ki orada mahallelimizle birlikte hiç bir mağduriyete meydan vermemeye gayret ederek Çömlekçi'yi bu tarihi şehre en modern yüzüyle kazandırılacaktır.

Bu çerçevede taslak bir proje avam olarak hazırlanmakla birlikte bu projenin iş yerleri konutların tahmini bir kuruş kar gütmeden nihai icmalinin gerçekleştirilmesinin sonrasında bunlarda vatandaşlarımızın istedikleri takdirde alımına sunulacaktır.


Hatta orada ki vatandaşlarımızın Yenicuma'da ki konutlardan, talep edecek olurlarsa yüzde 15 indirimle birlikte edinebilmiş olacaklardır. Bu şehrin geleceği için Çömlekçi'de ki hemşehrilerimin olumlu kararlarıyla yürüyeceği yoldur" dedi.