Gümrükçüoğlu, Çömlekçi de vatandaşlarla görüşmelere Haziran ayında başlanacak

'Mahalle Buluşmalarını' sürdüren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun bu seferki durağı Esentepe Mahallesi oldu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yanmış, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Selim, AK Parti Meclis Gurup Başkanvekili Fahrettin Aksoy, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte mahalleyi ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu hem '61 Projede' gelinin son durumu anlattı hem de mahalle sakinlerinin sorun ve isteklerini dinledi. Esentepe Mahalle Muhtarı Kadir Önal'ın da katıldığı toplantıya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.



Çömlekçi Kentsel Dönüşümünde vatandaşlarla görüşmeler gelecek ay başlıyor

Başkan Gümrükçüoğlu, mahalle buluşmasında yaptığı konuşmada Çömlekçi projesinin geldiği son durum hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde fizibilite çalışmalarının tamamlandığını kaydederek, "Halihazır haritalar çıkarıldı. İmar planı yapıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Alan üzerinde uygulanacak avan proje tamamlandı. Gelecek ay vatandaşlarla görüşmelere başlayacağız" diye konuştu.



Esentepe de dönüşecek

Esentepe Mahallesi'nin de Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel dönüşüme tabi tutulacağını ve bu konuda gerekli altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, " Burada oturan vatandaşlarımız gayrimenkullerinin karşılığında paralarını alabilecekleri gibi TOKİ'nin yapacağı evlerden yüzde 30 indirimle ve 15 yıl vade ile ev veya dükkân alabilecekler. Bu çok önemli bir avantaj. Esentepe Mahallemiz Trabzon'un en güzel mahallelerinde biri haline gelecek" diye konuştu



Başkan Gümrükçüoğlu toplantıda Trabzon'u geleceğe taşıyacak '61 proje' ve yapılan diğer projeleri de değerlendirdi. Gümrükçüoğlu, yapılan ve devam eden projelerin tamamlanması ile Trabzon'un çehresinin değişmeye başladığını kaydetti. Gümrükçüoğlu Ayasofya, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projeleri ile Ortahisar Kentsel Yenileme Projeleri'nin tamamlanması, Kanuni Bulvarı, Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka yolu, Akyazı Spor Kompleksi projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un panoramasının değişeceğini belirtti.



Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan AK Parti Merkez Başkan Yardımcısı Mustafa Yanmış tek hedeflerinin her şeyin en iyisine ve en güzeline layık Trabzonlulara hizmet olduğunun altını çizerek, "Karınca kaderince yapabildiğimiz kadar her zaman vatandaşlarımıza hizmet etmeye gayret gösterdik ve bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Trabzon'a hep birlikte hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.



Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Selim ise mahalle buluşmalarına devam ettiklerini belirterek, "yaptığımız ziyaretlerde mahalle sakinlerini görüş, öneri ve isteklerini dinleme fırsatı buluyoruz. Aynı zamanda yaptığımız hizmetleri anlatma imkânı elde ediyoruz. Mahalle toplantılarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz" diye konuştu.