61SAAT HABER SERVİSİ - YAVUZ GÜLGÖNÜL

Toplu Konut İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesince sürdürülen ‘Çömlekçi Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamında Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleriyle görüşmeler devam ediyor.

360 HAK SAHİBİNDEN 222 HAK SAHİBİ ANLAŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 360 hak sahibinden 222 hak sahibi ile anlaştıklarını açıklamıştı.

Ancak bölgede çok sayıda konutun olması anlaşmaları zorlaştırdığı ortaya çıktı. Geri kalan hak sahibi arazi ücretinin düşük olduğu gerekçesiyle büyükşehir belediyesi ile anlaşmak istemiyor.

Bizde 61saat ekibi olarak Çömlekçi mahallesine gittik ve vatandaşların isteklerini dinledik.

ARAZİ FİYATLARI ÇOK DÜŞÜK

Trabzon’un en değerli bölgelerinden biri olduğunu ifade eden hak sahipleri arazi fiyatının düşüklüğünden şikayetçi olduğu öğrenildi.

ŞAHSA AYRICALIK MI YAPILIYOR?

3 bin ile 5 bin arasında değişen arazi fiyatlarının neye göre belirlendiğini soran vatandaşlar bilirkişilerin şahsa yönelik ayrıcalık yaptığını iddia etti.

TEBLİGAT GELMİYOR

Kendilerine tebligat gelmediğini ifade eden hak sahipleri ise mahalleden çıkmak istemediklerini ancak çıkılması gerektiği durumda 4 dairesi bulunan hak sahibine 4 daire alabilecek bir fiyatın verilmesini istiyor.

‘ZORLA VEYA MECBURU’ ARAZİ SATMAK İSTEMİYORUZ

Çömlekçi’de hak sahipleri mağdur olduklarını söylerken ‘Zorla veya mecburu’ olarak arazilerini satmak istemediklerini ifade etti.

BİRBİRİNİ TUTMAYAN AÇIKLAMALAR

Hak sahipleri ayrıca arazilerinin satışları ile ilgili Toplu Konut İdaresi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden birbirini tutmayan farklı bilgilendirmelerde bulunmasından şikayetçi.
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili doğru bilgi almak isteyen hak sahipleri 5 ay önce Trabzon Valiliği’nden muhtarlığa gönderilen yazıda, ‘1. Etap adı verilen bölgenin tamamlanmış olup bu alanda konutların inşasına geçileceği, yapılacak olan konutların hak sahiplerine teslim edileceği ve 2.etap çalışmalarının başlandığı’ resmi yazısında geçen hak sahiplerine konutların teslim edileceği yönünde bilgilendirmeler büyükşehir belediyesi tarafından uygulanmadığından şikayetçi oldukları görüldü.

ARAZİNİN GERÇEK DEĞERİNE ANLAŞIRIZ

Öte yandan Çömlekçi’de hak sahipleri arazinin gerçek değerinin kendilerine teklif edilmesi durumunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile her konuda anlaşabileceklerinin altını çizdi.