Görele Omurilik Felçlileri Derneği'nin verdiği iftar yemeğine katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, bölgeye kurulacak olan bölge cezaevi için Espiye ilçesinde 100 dönümlük bir arazi bulduklarını söyledi.

Yemeğe katılan Aydınlar Belde Belediye Başkanı Osman Sazak ise bunun üzerine "Sayın Valim Espiye'de yüz dönüm şahıs yerine para verip de bölge cezaevi yapacağınıza Aydınlar Beldesinde Tirebolu ilçesine 15 Görele ilçesine 17 kilometre mesafede bulunan 700 dönüm çöp alanı olarak ayrılan hazine yeri var.

Çöplük Aydınlar Beldesine kurulacaksa vatandaşları ikna etme açısından yüz dönümünü ayırın bölge cezaevini de oraya yapın" dedi.

O kadar uzak mesafeye savcıların gidemeyeceğini aktaran Vali Şahin'ne Sazak, "Sayın Valim oraya çöp gidiyorsa savcılar da gider. Yolu da yapıldıktan sonra neden olmasın. Havadar çok güzel harika bir yer. Eğer buraya hayır diyorsanız o zaman Espiye'de arazi yok değil, çöp tesisini de Espiye'ye kuralım. Çünkü Espiye Giresun'un tam ortasında cezaevini kabul eden çöp alanını da kabul eder. Düşünülen bölge cezaevinin Espiye'ye yapılması düşünülüyorsa çöp tesisini de oraya kurmak gerekir" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN'DEN ÇÖP TESİSİ DEĞERLENDİRMESİ

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele'nin Çömlekçi Vadisi'nde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf tesisiyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Katı Atık Bertaraf tesisinin üç aşamada incelenerek yapılacağını ve incelemelerin başlatıldığını belirten Vali Dursun Ali Şahin, devletin vatandaşına ve doğaya zarar verecek bir şey yapmayacağını söyledi. Vali Şahin

"Görele'de yapılması planlanan alana 'hadi biz buraya çöp dökelim' diye bir girişim söz konusu değildir. Öncelikle burası üç aşamada incelenecektir. Bu incelemeler sonucunda birincisi zemin raporu olumlu çıkacak. İlgili bakanlıktan gelen uzmanlar olumlu rapor verecek ve ÇED raporu olumlu olacak ki söz konusu alana Katı Atık Bertaraf tesisi yapılabilsin.Bunlardan biri olduğunda kesinlikle o bölgeye çöp dökülmeyecektir.Şu aşamada henüz zemin etüt raporu için çalışma yapılmaktadır. Ardından ise bu hafta içerisinde ilgili bakanlık uzmanlarının gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.