AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora kamuoyunda af olarak değerlendirilen Denetimli SerbestliK'in sınırlarının genişlemesi hakkında açıklama yaparak, “Bu bir af değildir” dedi.


AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Dün itibarıyla resmi gazetede yürürlüğe giren KHK düzenlemesi ile Denetimli Serbestliğin uygulama alanını genişletiyoruz.Bu konuda daha önce  kanun teklifi vermiştim .Ancak kanun ile değil KHK ile bir düzenleme yapıldı. Bu KHK bir af değildir  ve af müessesi KHK ile düzenlenemez.” şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, yeni kanun hükmünde kararname (KHK) ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini bildirdi. Cora, “Bu düzenlemenin sonucu ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi tahliye olacaktır. Düzenleme, bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir." dedi.

Cora 671 sayılı KHK’nin yürürlüğe girdiğini ve resmi gazetede yayınlandığını belirterek, “Bu kapsamda iki önemli düzenleme yapıldı. Denetimli Serbestlik 1 yıldan 2 yıla çıktı. Ayrıca belirli suçlar dışında kalan suçlar (Adam öldürme, cinsel saldırı, uyuşturucu, devletin güvenliğine karşı suçlar , terör suçları vs) için baş cezanın yarısını infaz kurumunda geçiren koşullu salıverme ile tahliye olacak” dedi.

Cora, bu kapsamda, süreli hapis cezalarına mahkum olanların, cezalarının "yarısını" infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıvermeden yararlanabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Düzenlemenin 1 Temmuz 2016'dan önce işlenmiş suçları içerdiğini, bu tarihten sonraki suçların kapsam dışında olduğunu belirterek, düzenlemenin mahkumlar, yakınları, milletimiz ve ülkemiz  için hayırlı olmasını diliyorum”