Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih CORA bugün Ortahisar’da, Kemeraltı esnafını ziyaret etti. Oldukça samimi geçen ziyaretlerde CORA’yı gören vatandaşların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Gittiği her yerde insanlarda bir tebessüm bırakan CORA, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkedeki huzur ortamının bozulacağı iddiasının anamuhalefet partisinin boş bir tehdidi olduğunu söyledi .

“Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi halinde terör örgütlerinin palazlanacağını iddia etmek suretiyle ana muhalefet partisinin milletimizi tehdit etmeye hakkı da yoktur, haddi de. Aba altından sopa göstererek, milletimizin tercihine yön vermenin demokrasi tarihimizde yeri yoktur.

Anayasa Değişikliği paketi şayet geçerse terör örgütleri palazlanacaksa, neden bütün terör örgütleri ağız birliği yapmışçasına “hayır” için çalışıyor? Çünkü biliyorlar ki evet çıkarsa hareket alanları daralacak. Kutuplaşmadan, çatışmadan beslenen terör örgütleri, uzlaşma ve mutabakat sonucu seçilen bir Cumhurbaşkanlığı sisteminde saçaklanması, dallanıp budaklanması eskisi kadar kolay olmayacaktır.

Türkiye’de ne zaman toplumsal uzlaşmanın ve barışın tesisi, demokrasinin tahkimi, adaletin ve özgürlüklerin geliştirilmesi noktasında adımlar atılsa bu türlü saldırılara maruz kaldığımız bir vakadır.  Terör örgütlerinin üzerine bir kara bulut gibi çöken emniyet güçlerimiz, ülkemizin suhuletine, huzuruna büyük katkı sağlamışlardır. Terör örgütlerinin hayır çabası bundandır.

Yeni Kapı Ruhu’na karşı koyabilecek bir terör örgütü var mı? İsteyen istediği kadar gezi parkını, 7 Haziran’ı istesin, biz Yenikapı Ruhu’ndan asla taviz vermeyeceğiz. Ayrıştıran değil kapsayan, çarpıştıran değil, barıştıran, tartıştıran değil ulaştıran olacağız.

Herkes emin olsun ki biz bu ülkenin başını terör belasından kurtaracağız. Bunu yaparken de insanlarımızın birbirlerine bağlılığından, dostluk ve kardeşlik duygularından ödün vermeden yapacağız. İstikrar ve güven zeminini temin edeceğiz.”