Günebakış'ın haberine göre : CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a yönelik internet yoluyla hakaret ve küfür ettiği iddia edilen öğretmen baba M.C., yargılandığı mahkeme tarafından beraat ederken, oğlu Mete C. (27) önce bin 500 TL para cezasına çarptırıldı ardından da cezası 5 yıl süreyle ertelendi.  Mete C.’nin Ordu ve Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği maillerde de Erdoğan’a yönelik hakaretlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. 

BABA VE OĞLUN HAPSİ İSTENDİ
DENİZLİ'DE yaşayan Mete C., 2 Şubat 2014 tarihinde [email protected] adlı ihbar adresine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a yönelik küfür ve ağır hakaretler içeren bir mail attı. Polis kısa sürede mailin M.C.  adlı kişiye ait bilgisayardan atıldığını tespit etti. Rize’nin ‘suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle yargılamaya gerek yok’ kararını Trabzon bozdu. Baba oğul hakkında 28 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HAKARET DAVASINDAN KURTULDU
RİZE 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan M.C., olaydan haberinin olmadığını söyledi.  Mete C. ise üniversite mezunu olduğunu belirterek, işsiz olduğu için hakaret ettiğini belirtti. Mahkeme,  M.C.’nin beraatine, Mete C.’nin 75 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme daha sonra Mete C.’ye verdiği bin 500 TL para cezasına Hükmün Açıklamasının Geri Bırakılmasına (HAGB) karar verdi.  
Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a yönelik internet yoluyla yapılan ağır küfür ve hakaretlere dava açıldı. Kişinin hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle öğretmen M. C. ve oğlu Mete C.'nin hakkında 28 aya kadar hapis istendi.

HAKARET MAİLİ EMNİYETE GELDİ

Denizli'de yaşayan 27 yaşındaki Mete C., 2 Şubat 2014 tarihinde [email protected] adlı ihbar adresine Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a yönelik küfür ve ağır hakaretler içeren bir mail attı. Rize Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları, mailin Denizli'de yaşayan M.C. adlı kişiye ait bilgisayardan atıldığını tespit etti. Öğretmen M.C. ve oğlu Mete C.'nin hakkında hazırlanan fezleke Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

RİZE SUÇ SAYMADI, TRABZON SAYDI

Soruşturmayı yürüten Rize Cumhuriyet Savcısı Osman Erduran mailin herhangi bir internet sitesinde yer almadığını belirterek, ihtilat unsurunun gerçekleşmediği gerekçesiyle suç unsurlarının oluşmadığı için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının itirazı üzerine, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı en yakın mahkemenin bulunduğu Trabzon'a gönderdi. Savcı Selma Polat, dosyanın yeniden ele alınmasını yönünde mütalaa verdi. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Turhan Ahmet Taşkaya, üye hakimler Ahmet Turan Oral ve Nusret Sefa Taner, savcının mütalaasına uyarak itirazı kabul etti. Mahkeme mailden emniyette görevli onlarca kişinin haberdar olduğu gerekçesiyle yeniden soruşturma istedi.
ANNEYE HAKARETE DAVA AÇILDI
 
Rize Cumhuriyet Savcısı Hakan Yağız, kişinin hatırasına hakaret ettiği gerekçesiyle öğretmen M.C. ve oğlu Mete C.'nin hakkında TCK 130/1 maddesine göre 28 aya kadar hapis talep etti. Rize 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan M.C., olaydan haberinin olmadığını ileri sürdü.   Mete C. ise üniversite mezunu olduğu işsiz olduğu belirterek, psikolojisinin bozulduğu için için hakaret ettiğini söyledi. Mahkeme, baba M.C.’nin beraatine karar verirken, Mete C.’nin önce 75 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme daha sonra Mete C.’ye verdiği bin 500 TL para cezasını Hükmün Açıklamasının Geri Bırakılmasına (HAGB) karar verdi.