Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki programı nedeniyle bu akşam Trabzon'a geldi.

Saat 23:30'da Trabzon'a inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında binlerce Trabzonlu karşıladı.

ADETA KABİNEYİ TRABZON'DA TOPLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Ulaştırma Denizcilik Bakanı AHmet Aslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Veysel Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Salih Cora, Adnan Günnar, Muhammet Balta Rize Milletvekili Osman Şırman, Hikmet Ağar, Hasan Karağal,  Samsun Milletvekili Orhan Gülcalı, İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri ve beraberinde bir çok isim katıldı. 

Trabzon yönetiminden ise Trabzon Valisi Yücel Yavuz AK Parti Trabozn İl Başkanı Haydar Revi,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

Halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle : Sevgili hemşerilerim, günün bu saatinde en kalbi duygularla selamlıyorum. Günümüz kutlu geleceğimiz aydın olsun. Bugün size Konya’ dan on binlerin selamını getiriyorum. Sizlere Konya’da birliğin beraberliğin dayanışmanın selamını getiriyorum. Sizleri Konya’da olduğu gibi 15 Temmuz’daki o ruhun yeni bir dirilişisiniz.
Sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz. Bunun dışında eğilmek bize yakışmaz, bugüne kadar kula kul olmadık bundan sonrada olmayacağız.
Onu Pensilvanyaya kul olanlar düşünsün. O onların ahlakı ve huyudur.



"İDAM KARARINI GETİRSİNLER ONARIM"

"İdam sözleri üzerine “bende diyorum ki bir defa benim 241 15 Temmuz şehidimi bizim af yetkimiz yoktur. Bu şehidlerimizin failleri asla affedilemez. Yasalarımızda idam yok çıkartıldı.
 Şimdi çıkaran neresiydi, parlamento ne yapabilir getirebilir. Öyleyse siyasi partilere düşen ne parlamentoda gündeme almak. Genel kurula getirilir de geçerse ben bu kararı onarım.

Çünkü bu ülkede gabar dağlarında şehit edilen Mehmet’imin katillerini biz affedemeyiz. Tendürek’te şehit edilen Mehmet’imiz katillerini biz affedemeyiz. 241 şehidimizin katillerini affedemeyiz. 2194 gazimiz var bunların faillerini affedemeyiz. Bunlar devlete karşı işlenen suçlar değil direk sana karşı işlenen suçtur.

Bunlar 2 kere yargılamaya mahkûmdur. Batılılar ne diyor “siz idam istiyorsunuz” senin baban anan çocuğu kardeşin ölmemiş ki. Parlamentonun verdiği karara saygı duymak zorundasınız.

Parlamentoya seslendim her yerde sesleniyorum simdi Trabzon’da sesleniyorum. Parlamento gündemine alır ve  çıkarırsa bana düşen onamaktır.
Biz yola çıkarken ne dedik durmak yok yola devam yine yola devam. Şu beraberliğimiz birliğimiz var ya bu millet başka millet, bu milletin dünyada benzeri yok. Bu millet azizdir, bu millet gerçekten yücedir."



"BU MİLLET HİÇ BİR ŞEYE BENZEMEZ"

"O 15 Temmuz gecesinde haydi meydanlara dediğimiz zaman bu kardeşiniz size facetime’dan seslendiği zaman sizler meydana döküldünüz ya 1 saat içerisinde meydanları doldurdunuz ya bu millet hiçbir şeye benzemez. Allah sizden razı olsun. Rabbim yar yardımcımız olsun
 Bizim Rabia’mız var dimi, Tek Millet 80 Milyon tek milletiz,
15 Temmuz gecesi o tankların altına atan kefenliler var.  O gece bunlar zannettiler ki bizi f- 16’larımız helikopterlerimiz tanklarımız toplarımız silahlarımız var, tak ses geldi bizim de Allah’ımız var.
Hep beraber ne yaptık gövdelerimizi siper ettik, Gümüşhaneli Sabri kendini attı tankın altına 1. Tankın altından geçti 2.ciye de attı kendisini.
Aradım kendisini Sabri nasılsın “iyiyim” dedi “reisim sen bize bakma sen nasılsın” dedi. Sabri ne iş yaparsın  “6 yaşımdn beri hava savunma sistemleri üzerinde yazılımla uğraşıyorum. İmam hatip ve ilahiyat ve yazılım sistemleri üzerinde özel sektörde çalışıyorum. Mesele bu.” Bir tarafta iman ne ile bütünleşiyor zaferle ve onlar nereye yürüdüler şehadete. O yol başka bir yol. Onlar şehadeti gördü. Rabbimiz öyle buyuruyor. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin onlar diridir siz göremezsiniz. Mesele bu inceliği yakalamak. Onun dilinden herkes anlamaz. Bugün de söyledim Konya’da inlerine gireceğiz demedik mi? Şimdi kaçıp gidiyorlar, biz kovalayacağız ama artık Türkiye size haram olacak haram.
Biz bu yolda evelallah gayretle yürüyoruz. Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak hedefimiz."



SOKMAYIN HA!"

"Terörle mücadelemiz devam ediyor. Bu alçaklar Karadeniz’e sızmaya çalışıyor. Maçka’nın uşakları sokmayın onları buraya.  Giresun’un Ordu’nun uşakları sokmayın buraya. Bu mücadele öyle yoğun devam ediyor ki bizim için PKK neyse FETÖ aynı DEAŞ aynı biz hepsi ile mücadeleyi devam ettireceğiz. Gelecekleri varsa görecekleri var. 80 Milyon tek millet, 2 tek bayrak, bu bayraktan başka bayrak yok.
Rengi şehidimizin kanı hilal bağımsızlığımız, yıldız şehidimizin 3. tek vatan, bu vatandan parçalanma bölme asla olamaz. Fırsat vermeyiz, tüm mücadelemizi vereceğiz."



"KARADENİZ'İN UŞAĞI SÜLEYMAN KARDEŞİM"

"Karadeniz’in uşağı Süleyman kardeşimle beraber iç güvenlikte önemli adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.
Gerek Silahlı kuvvetlerimiz korucularımız, jandarmalarımız hep baebrer bunların kökıünün kazıyana kadar mücadele devam edecek. Durmayacağız 780.00 m2’de, 4 tek devlet, çıkarmışlar paralel devlet, öyle bir şey yok.
Tek Devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti bitti. Tek Millet Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet Rabia."

Erdoğan'ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve havalaanında toplanan kitleye teşekkür ederek memleketi Rize'ye doğru hareket etti

ALANDA NELER YAŞANDI



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖYLE SESLENDİ









CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN RİZE PROGRAMI:
13.00 Toplu açılış töreni ve halka hitap ¬ Rize Valiliği Önü
14.30 Rize Valiliğini ziyaret
15.30 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün akademik açılış töreni
16.30 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Binasının açılışı
18.00 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Toplantısı – RTEÜ Kampüsü