61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde teleferik istasyonunda incelemelerde bulunması sonrasında gelen bu durdurma kararı Trabzon’da şok etkisi yarattı.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DURDURMADI
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kendilerinin bu şekilde bir çalışma içerisinde olmadığını kaydederken mesire alanlarının kendi sorumluluk alanlarında bulunmadığını belirtti.
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Bizim bölge müdürlüğümüzün durdurduğu bir çalışma yok. Biz o projede sadece teleferiğin ayağının koyulduğu yere izin verdik ve burada da bir sıkıntı yok. Fakat sosyal tesisler bizim sorumluluk alanlarımızda değil” ifadelerini kullandı.

MİLLİ PARKLARDA DURDURMADI... 
Milli Parklar Trabzon İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgide ise bölgenin daha önce mesire alanı olduğu kaydedildi. Ancak belediye ile geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma çerçevisende mesire alanını kiralama sözleşmesmesinin fesih edildiği bildirildi. Bu noktada Teleferiğin yapıldığı alanın mesire yerinden çıkarıldığı ve ardından belediyeye 49 yıllığına kiralandığı kaydedildi. Burada Milli Parklar Trabzon İl Müdürlüğünün de her hangi bir inşaat durdurma işlemine gitmediği kaydedildi. 

BIÇAKÇIOĞLU, İDDİALARA YANITSIZ KALDI...
Tüm bu iddiaların odağında ki isim Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ise basın mensuplarının sorularını yanıtlamıyor. Konuyla ilgili kendisine ulaşan gazetecilerin yüzüne telefonu kapatan Bıçakçıoğlu’nun ilerleyen saatlerde konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz belli değil.

CHP İlçe Başkanı Kadem Karadeniz ise, bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığından 29 yıllığına kiralandığını kaydederken ““Mesire yerindeki yapılaşmanın mevzuata uygun yapılmadığı anlaşılınca ilgili bakanlıkça inşaatlar durdurulmuş” ifadelerini kullandı.

Karadeniz, *“Mesire yerindeki yapılaşmanın mevzuata uygun yapılmadığı anlaşılınca ilgili bakanlıkça inşaatlar durdurulmuş. Belediye Meclisi Olağanüstü toplanarak müteahhit ile yapılan sözleşmeyi feshetmiş. Sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiş.
Sayın Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu siz Temmuz ayında Hünerli Mahallesi’nde yaptığınız konuşmada fırıldakçılığınızla ve üçkâğıtçılığınızla işleri yürüttüğünüzü söylediniz. Dikine giderseniz, burnunuzun doğrusuna giderseniz gemiyi karaya oturtturursunuz. Beşikdağı’nda Ah-u feryat edersiniz. Nitekim öyle olmuş” dedi.

Beşikdüzü Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın da bir şirkete satışının mahkeme kararıyla durdurulduğunu beliten Karadeniz, “ Parkın satışına Belediye Meclisi’nde CHP’li üyeler karşı çıkmıştı. Belediye Meclisi toplanarak daha önce parkın satışı yönünde verdiği kararı iptal etmiş. Sayın Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, muhalefetin sesine kulak vermezseniz,  yaptığınız işleri, ağzınıza burnunuza bulaştırırsınız. İşler Arapsaçına döner. Nitekim öyle olmuş” dedi.