Atapark Meydanı'nda yapılan çelenk koyma törenine ses sorunu damga vurdu. Atatürk anıtına konulan çelenk sonrası saygı duruşuna geçilirken, bu esnada ses sisteminde oluşan sorun düzelmeyince, İstiklal Marşı çıplak sesle okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu konuşmasının ilk bölümünü mikrofonsuz yaptı. Karaahmetoğlu, "88 yıldır farklı bir kutlama vardı, bugün farklı bir kutlama var. Birileri bizim yaşam tarzımıza göz koymuş, bizi yaşam tarzımızdan geri çevirmek istiyorlar. Bu bizim yaşam tarzımız, bundan geri dönmemiz söz konusu olamaz. Aydınlık bir Türkiye için, çağdaş bir Türkiye için yaşam tarzımızdan geri dönmemiz söz konusu olamaz. Şu bilinmelidir ki koşullar ne olursa olsun biz cumhuriyeti kutlarız. Bunu kimse engelleyemez. Cumhuriyet sadece Cumhuriyet Halk Partililerin sorunu değildir. Bunu bir yaşam biçimi olarak kabul eden hangi siyasi kanaatte olursa olsun herkesin sahip çıkması gereken bir koşuldur. Biz her şeyimizi cumhuriyete borçluyuz. Bugün birileri istiyor diye bizi çağ dışı karanlık yaşam biçimlerine sürüklüyor, bu çaba içerisinde oluyor diye cumhuriyet inancımızdan kesinlikle geriye dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından alanda bulunanlar ellerinde Türk bayrağı ile 10. Yıl Marşı'nı söylemek istediler ancak, ses sorunu tekrar baş gösterince tören erken sona erdi.

Giresun Belediyesi'nde görevli bir vatandaş da, "Ses sorunu bizden kaynaklanmadı. Sorunun polislerin telsizi ve jammer cihazından dolayı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bu arada törene CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu, CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.