TTSO’yu toplantıda temsil edecek olan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’daki yatırım olanaklarını anlatan bir sunum yapacak.

HER ÜLKENİN EN BÜYÜK 5 ODASI KATILIYOR

İzmir Ticaret Odası tarafından organize edilen toplantıya D-8’e üye Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın ekonomik olarak en büyük 5’er kentinin ticaret ve sanayi odalarının temsilcileri katılacak. Toplantıya Türkiye’den de Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Kayseri ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları davet edildi.

HACISALİHOĞLU TRABZON’U ANLATACAK

Toplantıda bölgedeki yatırım imkanlarıyla ilgili sunum yapacak olan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “D-8 ülkeleri arasındaki işbirliği fırsatlarının ele alınacağı bu toplantının sektörel işbirlikleri, proje ortaklıkları, ihracat ve ithalat fırsatlarının arttırılmasına katkıda bulunmasının yanı sıra kültür, sosyal ve turizm alanlarına da olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum. D-8 ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2018’de 500 milyar dolara çıkarılması hedeflenmektedir. Bu hedef ulaşmanın en önemli yolu da iş dünyası ve işadamlarının yakınlaşmasından geçmektedir. İzmir toplantısının bu yakınlaşmaya büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Trabzon’un da böyle bir platformda temsil ediliyor olması, kentin geleceği için çok önemli. Trabzon ve bölgedeki yatırım olanaklarını anlatacağım. D-8 ülkeleri temsilcilerini Trabzon’a yatırım yapmaya davet edeceğim” dedi.

İstanbul’da, 15 Haziran 1997’de yapılan devlet ve hükümet başkanları zirvesinde resmi olarak kurulan “Gelişmekte Olan Ülkeler” D-8 bünyesinde Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya bulunuyor. D-8’in kuruluş amacı, geniş bir nüfus ve coğrafi alanı temsil eden 8 ülke arasında ticaret ilişkilerinde yeni fırsatlar yaratmak, uluslararası düzeyde karar alma sürecine katılımı artırmak; daha iyi hayat şartları sağlamak, somut ortak projeler ile ekonomik işbirliğini geliştirmek ve gelişmekte olan ülkelerin dünya ekonomisindeki durumlarını güçlendirmektir.