TSK destekli düzenlenen Dabık operasyonunda, Türk Askerlerini ‘Bize her yer Trabzon’ kaşkollarıyla karşılayan köylüler, “DEAŞ belası, sizlerin sayesinde topraklarımızı terk edecek” dediler.

Özgür Suriye Ordusu, Türk birlikleri ve koalisyon hava kuvvetleri,  Suriye'de Halep kentinin kuzeyinde yer alan Dabık köyüne saldırılar düzenledi. Saldırıların ardından kara harekatına geçen Türk askerlerini köylüler ellerine aldıkları ‘Bize her yer Trabzon’ kaşkollarıyla karşıladı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ın elindeki Dabık köyüne yönelik operasyonlar meyvelerini vermeye başladı. Özgür Suriye Ordusu, Türk birlikleri ve koalisyon hava kuvvetleri, Suriye'de Halep kentinin kuzeyinde yer alan Dabık köyüne saldırılar düzenledi. Saldırıların ardından kara harekatına geçen Türk askerlerini köylüler karşıladı.

HER ZAMAN DESTEK

Dabık köyünde yaşayan Suriyeliler, ellerine aldıkları ‘Bize her yer Trabzon’ kaşkollarıyla kutlama yaparken, “Türk askerlerini gördüğümüze çok sevindik. Bu DEAŞ belası, sizlerin sayesinde topraklarımızı terk edecek. Bu zor zamanlarda Türkiye bizlerden, Suriye halkından desteğini hiçbir zaman esirgemedi” ifadelerini kullandılar.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Fırat Kalkanı Harekatı hakkında yaptığı açıklamada, "Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı ‘terörden arındırılmış güvenli bölge’ olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, sadece mültecilere yaşam alanı hazırlıyoruz” dedi. (Karadeniz)