Trabzonspor istediği puanı aldı ama İtalya'dan gelen haberle Şampiyonlar Ligi'ne veda etmek zorunda kaldı. Fakat ilk kez katıldığı Devler Ligi'nde bugüne kadar gösterdiği performansı için teşekkür etmek gerekiyor.
Bordo-mavililer artık Avrupa Ligi'nde mücadelesini sürdürecek. Lille maçında daha iyisi yapılamaz mıydı? Dünkü görüntüsüyle bu soruya vereceğimiz yanıt 'hayır'dır. Kabul etmek gerekir ki Lille bu grubun en iyi takımı. Özellikle kendi sahasında çok gol pozisyonu yakalayan bir takım. Böyle bir takıma karşı Trabzonspor'un oyunu kendi sahasında kabul etme düşüncesi doğru. Ama top kendilerine geçtiğinde iki pası bir arada yapamadılar. Özellikle maçın ilk yarısında Lille, Trabzonspor'u kendi alanında adeta hapsetti. Trabzonspor'un sol kenarından Hazard, Balmont ve Beria kısa paslarla Trabzonspor savunmasının arkasına çokça sarktılar. Bu bölümde Tolga'nın iki kritik kurtarışının dışında bazı gol pozisyonlarında Lille oyuncularının beceri noksanlıkları vardı. Colman ve Zokora savunmanın içine girdiler.
Trabzonspor'un Lille sahasında Burak'ın uzaktan vurduğu şut dışında etkili atak girişimi bile yok.

SAVUNMA HATA YAPMADI
İkinci yarıda ilk yarıya göre değişen fazla bir şey yoktu. Trabzonspor yine savunmasını kendi ceza sahası içinde kurma yanlışı yaptı. Öne giden her topta Trabzonsporlu oyuncular büyük pas hataları yaparak rakibe yeniden atak yapma şansı tanıdılar. Lille takımı zaman geçtikçe ilk yarıdaki temposundan uzaklaştı. Trabzonspor'un maçın son 10 dakikasında önce Adrian'la sonra da Burak'la yakaladığı iki gol pozisyonu var. Savunmada Giray ve Glowacki, Lille'in hücumdaki en etkili ismi olan Sow'la iyi mücadele etmenin yanında kenardan gelen ortalarda rakiplere kafa topu vermediler. Hücumda Trabzonspor'un etkisiz kalmasının en önemli sebeplerinden biri Alanzinho, Colman ve Burak gibi rakip sahada top saklama becerisi olan oyuncuların istenilen düzeyde olmamasıydı. Böylesi maçlarda golü yakalamak istiyorsanız topu rakip alanda daha fazla tutmak zorundasınız.