Gökmen Dalmaç'ın 1 yıllık eşi Firdevs Dalmaç'ın önce öldüğü açıklanmış ancak sonrasında yaşadığı ortaya çıkmıştı. Dün eşinin cenazesinde hüzne boğulan Firdevs Tat Dalmaç, sosyal medya hesabına eşine duygulandıran bir veda yazısı yazdı.
Bu yazıda isminin neden ölenlerin arasında bulunduğunu da açıklayan Dalmaç, duygu dolu sözleri ile herkesin kalbine dokundu. Firdevs Tat Dalmaç, şunları yazdı:
"Bir ömre bedel bir yılı biraz geçen zaman,şimdi bana düşman,aldığı nefes nasıl da batarmış insanın ciğerine öğreniyorum. "Senden önce Ölmek isterim, senin acına dayanamam " demişti konuşmamızın birinde..
Toprağa koydum canımı, seni anneme götürmek istiyorum demişti ben onu getirdim anneme... Bomba patlamadan biraz önce Sırt çantamı aldı "sana yük olur yürürken ver ben taşıyayım" dedi.. Kimliğim cüzdanım da o çantanın içindeydi o yüzden ölüm listesine benim de adım kondu..
Hala hayatta olmanın utancı içinde yaşamak denirse buna yaşıyorum işte..
Sevgilim, arkadaşım, eşim, yoldaşım, canımın içi, içimin canı.. "Her ölen insan sanki benden bir Parça onun için Barış istiyorum" diyen hayatı boyunca emek vermeden hiç bir şey kazanmamış olan aklıyla düşünüp vicdanıyla hareket eden emek demokrasi ve Barış mücadelesinde hep en önde giden mert namuslu şerefli şefkatli Gökmen'imm.. Ben kaybetmedim benden aldılar onu.. Onun hakkında söyleyecek yazacak daha çok şey var ama onsuz hiç bir şeyin anlamı yok..

Bizi yalnız Bırakmayan herkese teşekkür ederim. Aynı katliamda ölen yaralanan hala yaşam Mücadelesi veren yüzlerce Barış isteklisi biraradaydık.. Bizden alınanların acısı hiç geçmeyecek..

İnadına Barış demeye devam edeceğiz.."