Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen Damla Projesi kapsamında Trabzon’a gelen 41 genç, yaptıkları faaliyetlerle herkesin gönlünde taht kurdu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve aralarında Yemen ve Suriyeli gençlerin de bulunduğu kafile, önce Düzköy’e bağlı Çayırbağı köyünün ilköğretim okulunun duvarlarını boyadı. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nin organizatörlüğünde daha sonra yaylaya çıkıp Honefter Şenliğine katılan gençler, burada halkla bir araya geldi, çocuklara yüz boyama etkinliğiyle keyifli saatler geçirdi.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin evini ziyaret edip onlarla sohbet eden ve hediyeler getiren gençler, ormanlık alanlara su kapları bıraktı, ağaçlara kuş yemlikleri taktı. Huzurevinde yaşlılarla ve rehabilitasyon merkezlerinde kalanları ziyaret edip çiçek veren gençler, Çarşıbaşı ve Tonya’daki köylülerle de bir araya geldi. Çocuk Evlerindeki çocuklara çam sakızı armağanlarını veren gençler, Sülüklü Mezarlığı ve Şehitliğini ziyaret edip temizlik yaptı. Damla Projesi kapsamında Trabzon’a gelen 41 gönüllü genç, Sürmene ve Uzungöl ziyaretlerinin ardından çay fabrikalarını ziyaret edip ilden ayrılacak.