15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin yalanlarıyla kışladan çıkarılan Trabzonlu Er Ömür Mazlum’un ailesi, teröristlerin, söyledikleri yalanlarla askerleri nasıl kandırdıklarını ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe teşebbüsünde yakalanan askerlerin aileleri Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan yakınlarına kavuşacağı günü bekliyor. Oğlu Ömür Mazlum’u davul zurnayla vatani görevini yapması için İstanbul Hasdal Kışlası’na askere gönderdiğini söyleyen Trabzonlu Hami Mazlum, zor günler yaşadıklarını kaydetti.

Oğlunun Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’yla (FETÖ/PDY) bir bağı olmadığını savunan Mazlum, “Bu olay olduğu gece oğluma ulaşmaya çalıştım. Televizyonda altyazıları gördüğüm andan itibaren oğluma ulaşmayı denedim ama başarılı olmadım. Bunun üzerine oğlumun komutanını aradım. Komutanının da bölük komutanın da darbe girişiminden haberi yoktu. Benimle konuştuktan sonra kışlaya gittiler. 16 Temmuz günü saat 15:15’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na indim. O gündür bugündür İstanbul’dayım. Benim oğlum erdi. 6 aylık askerdi. Benim açımdan en zor şey oğluma böyle bir itamda bulunulması. 20 yıl bir çocuğu büyüteceksin, yoklukla mücadele edeceksin, üniversite okutacaksın, gelin gibi davul zurnayla askere göndereceksin ve böyle bir şeyle karşılaşacaksın. İnanın çok zor. Vatanını, milletini, bayrağını seven bir insan olarak çok zoruma gidiyor. Ben de askerlik yaptım. Bizim dönemimizde üstümüzdeki bir onbaşı ‘Taşa 20 saat selam ver’ dese selam verirdik. Askerde alt üst emre itaat böyle bir şey. Bu işte bir suçu olmayanların tutulmasını anlamıyorum. Suçlu cezasını çekecek. Babam da olsa affı yok. Çocuğum da suçlu olsa cezasını çeksin ama suçlu değil. Psikoloji olarak o da biz de bittik. Onunla birlikte darbeciler 17 arkadaşını almış birlikten. Darbeci komutanlardan biri emre itaat etmediği için askeri vurdu. Oğluma halka ateş açın diye talimat verilmiş ama o kimseyi vurmadı. Beni arıyor tanıdıklarım, ‘Ağabey, senin oğlun bu örgüte ne zaman karıştı’ diyor. İnsanlar biraz duyarlı davransın. Biraz vicdanlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti askeriyesi terör örgütü değil. Ben oğlumu askere gönderdim. Ben Fetullah Terör Örgütü diye bir şey de bilmem. İsmini de bilmezdim” dedi.