61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un turizmde çekim merkezi olan Uzungöl’ü darbe vurdu mu? Konuyla ilgili Uzungöl Turizmi Yaşatma derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Akyüz ile konuştuk. Akyüz darbenin olduğu günden bu yana rezervasyon iptali olmadığını aksine rezervasyonda artış olduğunu belirterek, ‘Araplar darbenin başarılı olamaması nedeniyle mutluluklarını dile getiriyorlar’ dedi. 

Özellikle İstanbul’dan Trabzon’a bir Arap sirkülasyonu başladığını belirten Akyüz, ’10 bine yakın yatak kapasitesi olan Uzungöl’de şu anda yüzde 95 doluluk oranı var.  Şu anki mevcut turistlerimizin yüzde 90’ı Araplardan oluşuyor. İstanbul’dan rezervasyonlarını iptal eden turistler Trabzon’u seçiyorlar. Türkiye’nin her yerinden Trabzon’a büyük bir turist akını var. 



Turistlerimiz darbeden haberdar fakat Türkiye’ye bu yönde destek olmak istiyor. 
Ve konuştuğumuz arap turistler Türkiye’de darbe girişiminin başarısız olmasından çok memnun ve ülkeleri ile yaptıkları görüşmelerde Türkiye’de problem olmadığını belirterek buraya gelebileceklerini ifade ediyorlar. 

Sosyal etkinliklerin artması da turistlerimizi çok memnun ediyor tek şikayetleri ise Uzungöl içindeki araç trafiği. Trabzon Valimiz, belediye başkanlarımızın bu konuya ağırlık verirse büyük araçların Uzungöl’e girişini engeller aşağılarda bir yerde depolama alanı ayarlanabilirse Uzungöl bir bu kadar daha güzel olur. 


Fiyatlarla ilgili esnafımız daha duyarlı bir şekilde hareket ediyor, şu anda 7 kişilik oda fiyatları 750 TL seviyelerinde. 
Uzungöl’de herşey güzel ve daha güzel günler bizi bekliyor’ ifadelerini kullandı. 
Uzungöl’ü 2015 yılında 2 milyon kişi ziyaret etmişti.