AK Parti 22 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstü kongreye gidiyor. Başbakan Davutolğu kongrede aday olmayacağına açıkladı. Gelişmeleri değerlendiren AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Sayın Başbakanımızın genel başkanımızın, konuşmasını dinledik. Sonuçta sayın başbakanımızın bir kararı.

MYK’da böyle bir kararın alındığını söyledi. Sadece Başbakanlıktan ve Genel Başkanlıktan ayrılacağını ancak partide bir nefes olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi. Bizim de il teşkilatı ve il başkanı olarak her zaman söylediğimiz şeyler var. Partimizin ok güçlü bir hiyerarşisi var. Çok iyi bir disiplini var. O çalışma şeklini belirleyen bir tüzüğü var. Sonuçta burada 70. Maddesi gereği olağanüstü kongre kararı alındı ve sayın genel başkanımız aday olmayacağını ifade etti.

Sonuçta partimizin artık kurumsal bir yapısı vardır. Trabzon teşkilatı olarak hem olağanüstü kongreye hazırlık yapacağımız hem de kendi işlerimizi aksatmadan yürüteceğiz. Bu arada olağanüstü  kongre için de muhakkak bir hazırlığımız olacak. Süre çok yakın zaten. Olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi yapılacak.

Bir tüzük değişikliği ya da MYK’da bir değişiklik düşünülmüyor. Ondan sonra yeni genel başkanımızın Türkiye çapında bir çalışması olur ya da olmaz, onu hep beraber bekleyeceğiz” dedi.


“Davutoğlu’nun çekilmesi ve olağanüstü genel kurul kararı teşkilatlarda rahatsızlık oluşturur mu” yönünde ki soruya ise Revi, “Hiçbir rahatsızlık oluşturmaz. Biz de oluşturmaz, Türkiye genelinde de oluşturmaz. Zaten teşkilatlarımızda aksaklıklar olduğu zaman il başkanlığı değişimi zaten oluyor. O parti dinamizmi içinde gerçekleştiriliyor. Nasıl genel başkanımızın o makamından ayrılıp bir milletvekili olarak nefer olarak görev yapmaya hazırsa hepimizin de aynı şekilde davranmamız gerekir diye düşünüyorum. Asla bizde bir rahatsızlığa yol açmaz. Bir sorun olmaz” şeklinde cevap verdi.

Aydın Gelleci / Günebakış