61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde "MHP'nin uzlaşmacı bir tavır" ortaya koymadığı şeklinde algı oluşturmaya çalıştığını ileri süren Demeli, "Koalisyon çalışması yapmayan AKP hükümetidir. Ama bugün maalesef AKP'nin bazı sözcü, başkanları ve milletvekilleri Cumartesi günü Trabzon'da olduğu gibi MHP'nin koalisyon kurmadığını iddia etmişlerdir. Genel Başkanımız bizim de olduğu toplantıda basın ordusuna bunları açıkladı. Maalesef ertesi günü biz bu açıklamaları basında göremedik. Sayın Davutoğlu'na bunun üzerinde konuşmamız gerektiğini söylememize rağmen bizimle görüşmeyen, bizimle konuşmadı. Sadece Türk milletine "ben MHP ile görüştüm de MHP koalisyonu kabul etmedi" demek için gelmiştir. Sadece MHP'yi karalamak için gelmiştir. Niyetleri haiz değildir. Tamamen karalama ve iftira oluşmuştur" dedi.

O BİZİM ONURUMUZA DOKUNDU
Soylu'nun, MHP ile ilgili Cumartesi günü söylediklerine de cevap veren Demeli, "Sayın Süleyman Soylu MHP ile alakalı bazı şeyler söyledi. O bizim onurumuza dokundu. Sayın Soylu'yu hepiniz bilirsiniz. Nereden geldiğini, nasıl geldiğini... O parti ile alakalı kendi içinde neler yaşadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Biz teşkilat terbiyesi ve aile terbiyemiz gereği seçimlerde kırılmadan dökülmeden güzel bir ortamda geçmesi için mücadele ediyoruz.
Ama maalesef böyle şeyler olduğu zaman biz cevap vermezsek sanki MHP bunları yapmışta, cevap vermiyor havası doğuyor. Dolayısı ile biz kendimizi savunma ihtiyacı hissediyoruz. Sayın Soylu, eski Başbakanımız şimdi ki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan için söylemiş olduğu sözlerden bir kaç tanesini burada söylemek istiyorum. Ama eğer çok üzerimize gelirse daha farklı şeyler söyleyeceğimizi bu konuda belirtmek istiyorum.

Sayın Soylu,  "Başbakan kesinlikle padişah olmak istiyor... "

Sayın Soylu: "Bu hükümete zık... kökünü göstereceğiz demiştir. Ağzını bu şekilde bozmuştur. Bunu söyleyen Sayın Süleyman Soyludur..."

"Hükümet yolsuzluk içine batmıştır. Başbakan Türkiye'de dönen bütün rantın başkanıdır" demiştir.. "O 4 tane bakan kukladır" demiştir.. "Bütün emirleri veren sayın Başbakandır" demiştir..

SOYLU İÇİN DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜN
Süleyman Soylu'nun rahmetli bir genel başkanı vardı. Çok eski. O ne demiştir:  "Dün dündür, bugün de bugündür" Süleyman Soylu için bu söz hala geçerlidir. Dün dündür, bugün de bugündür.. Sayın Süleyman Soylu'yu; edepli, onurlu, siyasi terbiye içerikli sözlerle bundan sonra siyaset yapmaya davet ediyorum. Ama devam edecekse o da kendi bileceği bir şeydir. Biz MHP olarak Trabzon'da huzurlu bir ortamda seçim geçirmek istiyoruz" dedi.

BU PARTİ KİMSENİN BABASININ MALI OLAMAZ
Demeli, Alparslan Türkeş'in oğlu  Tuğrul Türkeş'in seçim hükümetinde yer almasından sonra partiden ihraç istemi ile disipline sevk edilmesinin ardından yaptığı, " Beni atamazlar  benim babamın partisi" sözlerine yanıt verdi. Demeli, " 70'li yıllardan beri bu davanın içindeyim. Bu parti hiç bir zaman kimsenin abasının malı olmadı. Bunu rahmetli başbuğumuz duysa inanın ki çok üzülürdü. Evladına cevabı o verirdi. MHP idealist dava partisidir. Hiç kimsenin babasının malı olamaz. Kesinlikle. Dava adamlarının partisidir" dedi.

ALLAH ONU BİLDİĞİ GİBİ ETSİN
MHP'den Türkeş'in ayrılması durumunda partinin güç kaybedip kaybetmeyeceği şeklinde ki soruya ise Demeli, "MHP'nin içinde bu tip olan insanlar ayıklandığında kendini daha iyi kenetliyor. Daha iyi bir birine bağlanıyor. Temizlendiği için de mutlu oluyorlar. MHP'nin bu konuda bir düşüşü olmayacaktır. Kesinlikle olmayacaktır. Kenetlenmenin olduğunu hep birlikte görüyoruz. Allah onu bildiği gibi etsin. " diye konuştu.