MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun kendisine yönelik yaptığı açıklamalara sert çıktı.

Gümrükçüoğlu'nun en başarısız belediye başkanı olduğunu ifade eden ve sarf ettiği hakaretler nedeniyle açıklamaları kınadığını belirten Demeli şu açıklamalarda bulunudu;                

'SUÇLAMALAR ASILSIZ'

"Sayın Başkan bizleri Trabzon gündemini takip etmemekle, kentte son derece yabancı ve şehirden bihaber olmakla suçlamıştır.  Biz Allah Şükür Trabzon’da  halkın arasında yaşıyoruz. Gerek iş yerimde gerekse partide kapılarım vatandaşlara sonuna kadar açıktır. 7/ 24 saat Trabzon’dayım.  Partisinin eski lideri tarafından Trabzon’da yaşamamakla ve halkın arasına katılmamakla suçlanan birisinin bizleri suçlaması abesle iştigaldir."

'SORULARIMA CEVAP VER'

 "Mecliste gurubu olan bir partinin İl Başkanı olarak benim sorduğum sorulara cevap vermesi gereken sayın başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, haddini aşarak, evet haddini fazlasıyla aşarak şahsıma ve çok değer verdiğim ve mensubu olmaktan gurur duyduğum partime hakaret içeren açıklamalarda bulunmuştur. "

"AYASOFYA İÇİN HRİSTİYAN VAKFI MI ÖDEME YAPTI?"

Ayasofya Camiinin etrafı kamulaştırılırken , bu kamulaştırma bedellerinin bir Hristiyan Vakfı tarafından ödendi duyumunun Fatih ve Ayasofya muhitlerinde konusu olduğu, şayet dikkat ederseniz bir duyum üzerine diyorum.  Bu konuda sorumlu kişinin bir açıklaması yapması gerektiğini soruyorum. Kesinlikle bu böyledir demiyorum. Sayın Başkan görülüyor ki bu yazıyı tam okumamış.

"ERDOĞDU EVLERİ TRABZON GÜZELLİĞİNİ BOZDU"

"Erdoğdu yolu meselesine gelince, yine Erdoğdu halkının ve o yolu kullanan insanın sesi olduk. Sorumlulara sorduk. Burada yapılan Toki binalarının dışında kalan, yedi bloktan oluşan renkleri de tamamen farklı olan bu binaların daha önce yeşil alan mıydı , tadilat değişikliği yapılarak imara açılıp bu arsaya yedi tane blok kondu. Biz burada halkın bize sorduğu soruyu sorumlulara sorduk. Ve devam ettik, yapılan bu binalar hak sahiplerine mi yoksa birilerin mi yapıldı. Bunun açıklamasını halkımız adına onlara sorduk. Bu binalar çevre kirliliğine yol açtığını, yol seviyesinin üstüne çıktığını, kale surlarını kestiğini, yol seviyesine kadar mutlaka yıkılması gerektiğini ben değil, o zamanın bakanı olan Sayın Erdoğan Bayraktar söyledi. Sayın Bakanı Bende destekliyorum. "

"ŞEREFSİZLİK YAPARAK SORMADIK"

"Biz sadece bu iki soruyu sormadık. O programda başka sorularımızda oldu dikkat edin sadece soru sorduk, kimseyi suçlamadan halkın cevap beklediği soruları sorduk. Sorarken Türk ve İslam ahlakını ön planda tutup, edep ve hayamızla sorduk. Terbiyesizlik , ahlaksızlık ve de şerefsizlik yaparak sormadık. Ama aldığımız cevaplarda maalesef bunların hepsini gördük"

"AKYAZI SORULARI BAŞKANI KIZDIRDI"        

"Biz başka neler sorduk. Akyazı dolgu alanı 660 dönüm dolgu alanı olarak ihale edildi. Bu alan sorumlu kişiler tarafından 900 dönüm olduğu söyleniyor. Artırım istendiğinde TOKİ bu alanın büyümesine benim bildiğim kadar müsaade etmedi. Sorun bu alan 660 dönümden 900 dönüme çıktı mı. Ben bu konuda halkımın sesi olmaya çalıştım.  Bu sorular Sayın Başkanımızı ne kadar kızdırdı ki düzgün bir şekilde cevap vermesi gerekirken, sanki birilerinin işlerine çomak mı soktuk."

SORULUAN DİĞER SORULAR

"Kanuni Bulvarını başladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ettik ve sadece başlama tarihi ile bitim tarihinin ne zaman olacağını sorduk. Çömlekçi’yi ziyaret ettiğimizde bize sorulan soruları bizzati sorumlu kişilere sorduk. Çömlekçi 10 yıl sonraya 2024 yılına geri atıldı. Hak sahipleri adına neden diye sorduk. Boztepeliler adına Boztepe yolunu sorduk. Otuz bin nüfuslu bir mahallenin yolunun neresi olduğunu sorduk. Bizim olmazsa olmazımız olan, bunu tamamen MHP’nin projesi olan ve 1999’da konuşulan bugün rafa kaldırılan Güney Çevre Yolu ile alakalı ne düşünüyorsunuz sorduk."

BAŞKANA SORU SORMAK YASAK MI?

"Şuanda bende bir soru soruyorum. Sayın Başkan size soru sormak yasak mı? Siz bu şehrin başkanı değil misiniz. Biz sizin zaten Şehr-i Emin olamayacağınızı baştan söylemiştik. Ama yine de sizi seçen insanları da ilgilendiren bu soruları, size sormaya, siz istemeseniz de biz sormaya devam edeceğiz. Takdir Trabzon halkının olacaktır. Ben bir muhalefet partisinin İl Başkanı olarak halkımın sorunlarını ve sorularını her platformda söylemeye devam edeceğim. Bu nedenle şahsım için kullandığın o cümleleri size iade ediyorum. "