İnşaat Mühendisleri Odası aynı zamanda Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’yı da ziyaret eden Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı ve organizasyonun Yürütme Başkanı İlyas Demirci, “Bu organizasyon tarihe geçecek bir organizasyon olacak. Tarihe geçecek kayıtlar burada. Bunu bizler, üniversitedeki bilim insanları, toplumda sorumlu şahsiyetler olarak bizler yapacağız. Bunun için buradayız. Bu organizasyon Trabzon’un yüzünü güldürecek. Umuyor ve inanıyoruz ki bu büyük organizasyon tarihin sayfalarına altın harflerle yazılacak. Bunu oturtabilmek adına elimizden geleni de yapmaya hazırız” dedi.

Demirci, organizasyon için 7 bin 500 davetiye çıkardıklarını ancak Trabzon’a özel ilave olarak 5 bin adet daha davetiye çıkarıldığını ifade ederek, “Trabzon şehrinin seferberliğinin bu organizasyonda bizi başarıya götüreceğine inanıyorum. Ender olayların tarihe not düşüldüğü gibi bu organizasyon da tarihe ‘Trabzon Toplantısı’ olarak not düşülecek, tarihin sayfalarına yazılacaktır. Tarihe baktığınızda Lozan Antlaşması, Paris Antlaşması diye geçiyor. Burada Trabzon’un Toplantısı diye tarih buraya bir sayfa açabilmeli” ifadelerini kullandı.

İMO Trabzon Şube Başkanı ve Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Kurultay’ı çok önemsediklerinin altını çizerek, organizasyon için TMMOB olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Öte yandan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın ve Olimpiyatı’nın tanıtımı için bugün Zorlu Grand Otel’de saat 08.30’da basın mensuplarına yönelik kahvaltılı basın toplantısı düzenlenecek.