Ama o konu hemen hemen halloldu, demiryolu yüzde 90 Trabzon’a gelecek. Ancak daha sonra buradan Giresun’a bir kol vermek istiyoruz, Ovit tüneli yapılıyor Rize’ye de bir kol vermek istiyoruz. Demiryolunun mutlaka gelmesi lazım” diye konuştu.

TMMOB İKK Sekreteri Mustafa Yaylalı, TMMOB Trabzon İKK’nın 15 bileşeni olduğunu ve meslek adına her ay düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaylalı, “İKK TMMOB içinde yaşadığı kenti ile ülkesi ile, meslektaşlarının sorunlarıyla farklı şekilde ilgilendiren bir kurum olduğunu söyledi. Yaylalı Bakan Bayraktar’ın ziyaretinden de memnuniyet duyduklarını belirterek, meslek sorunlarına ilişkin bir dosyayı Bakan Bayraktar’a sundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE YAVAŞLAMA
OLDU AMA PARA ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİM
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  Bakanlık olarak meslektaşlarının durumlarını iyileştirmek için bir takım çalışmalar yapıp adımlar atmaya başladığını söyledi. Bakan Bayraktar, “İhale şartnamelerine her türlü teknik eleman konulması, artırılması için bir takım yeni sözleşmeleri, yönetmelikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bakan Bayraktar, “Trabzon’un tarihten gelen bir misyonu var. Büyükşehir olacağız ama Trabzon’u bir cazibe merkezi yapmak için çok ciddi projeler lazım. Bun hep beraber geliştirmemiz lazım. Para bulmada da bazı sıkıntılarımız var. Trabzon’daki kentsel dönüşümlerde bir yavaşlama oldu. Ben şu anda kaynak arayışı içerisindeyim, bunları devam ettireceğiz. Trabzon’da ne yapabiliriz, lojistik merkez olabilir mi, exprot import gibi Singapur gibi ithalat ihracatta öne çıkabilir mi, kültüründen istifade edip bir turizm merkezi yapabilir miyiz, ne yapılabilir, bunlara kafamızı yormamız lazım.”

Demiryolunu yapmak için ben gayret ediyorum ama Giresun’un da bir gayreti vardı, Tirebolu’ya o hemen hemen halloldu yüzde 90 Trabzon’a gelecek. Ancak daha sonra buradan Giresun’a bir kol vermek istiyoruz, Ovit tüneli yapılıyor Rize’ye de bir kol vermek istiyoruz. Demiryolunun mutlaka gelmesi lazım” diye konuştu.

KANUNİ BULVARI’NA SAHİP ÇIKIN,
ŞEHRİ BATI’YA
YAYMAMIZ LAZIM
Kanuni Bulvarı’nın önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Kanuni Bulvarı bizim için çok önemli. Birileri diyorsa ki, ‘Trabzon’a faydası yok’ bu çok yanlış bir şey. Çünkü Trabzon, dağlık ve zor bir yer. Güney’e doğru şehri yaymak lazım, oralarda alternatif yeni yerleşim yerleri, yeni şehir parçacıkları, yeni merkezler oluşturmamız lazım. Türkiye’nin diğer şehirlerine baktığınız zaman Trabzon’un bütün caddeleri Tahtakale ve Mısır Çarşısı ile yarışır. Çok kalabalıktır, çünkü ne yaparsan yap başka merkezi yok. O üç caddede zor gezebiliyorsunuz. Trabzon’da birkaç tane merkez oluşturabilmemiz lazım ki büyükşehir olsun. İnşallah Akçaabat ile Trabzon birleşecek. İnşallah Akyazı’yı da hızlandıracağız, bu konuda Cahit Bey de gayret ediyor. Akyazı’nın kenarında da bir yan yol yapılacak. Stat da yapıldığı zaman bir canlılık gelecek. Trabzon futbol stadyumu Türkiye’deki en büyük statlardan birisi olacak. Trabzon’a ne yapabiliriz diye sürekli olarak gayret ediyorum.

TRABZON İÇİN GAYRET İÇERİSİNDEYİM
Çömlekçi’nin dönüşümüne başlarsak mühendislere çok büyük iş çıkar. Aşağı-yukarı 350 milyon TL’lik bir dönüşüm için ön para lazım. Orayı yıkıp açmayacağız, yıkıp yeni silüet oluşturacağız, yeni maketler yaptık. Burada hayvancılığı geliştirmek için projelerimiz var. Arsin’deki sanayi sitesini büyütmek istedik, yeri alamadık. Oraya bir de uygulamalı Meslek Lisesi yapacağız. Trabzon’da yollarla ilgili çalışmalarımız var, otel için teşvik ediyoruz. Boztepe’deki otel de bir otel projesi var, sanıyorum onu belediye ihaleye çıkacak. Bir beş yıldızlı otel Akçaabat’ta, iki tane Valiliğin projesi var. Beş yıldızlı oteller burada fazla olursa, kongreler için bir aktivite olur, bu manada ciddi bir gayret içindeyiz.”