Balıkesir’in Edremit ilçesi Akçay beldesinde deniz bisikletinden düşerek kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Havran’ın Hallaçlar köyünden Akçay’a gelen 3 genç, öğlen saatlerinde sahilde deniz bisikleti kiraladı. Yüzme bilmediği ileri sürülen Ali Acar (17), dengesini kaybederek denize düştü. Arkadaşları Aydın Çakıcı ile Serkan Boduroğlu, yüzme bilmedikleri için bisiklet ile sahile ulaşarak durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, destek olarak yanlarına sivil dalgıçlardan oluşan bir ekibi de alarak hemen bölgede arama çalışması başlattı. Ailenin tedirgin bekleyişi sürerken, iki arkadaş ifadeleri alınmak üzere Akçay Polis Merkezi’ne götürüldü.

Arama çalışmalarına, akşam saatlerinde Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün Su altı Arama Kurtarma Ekibi de katıldı. Denizde akıntı olduğu ve arama çalışmalarının çalışmaların güçlükle yürütüldüğü öğrenilirken, Ali Acar’ın ailesi ve yakınları Akçay sahiline akın etti. Akçay Polis Merkezi Amirliği’ne giden Edremit Kaymakamı Osman Tunç ta Ali Acar’ın ailesi ile görüşüp, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gün bitimine birkaç saat kaldığını söyleyen Kaymakam Osman Tunç, Acar’ın sağ bir biçimde bulunması ümitlerinin tükenmek üzere olduğunu ifade etti. Kaymakam Tunç, hava kararıncaya kadar arama çalışmalarının devam edeceğini ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arama ekibine, Çanakkale’den Emniyet Müdürlüğü’nün dalgıç ekibinin de katılacağını söyledi.

Ali Acar’ın, Acar ailesinin 3 çocuğundan biri olduğu ve Muzaffer Akpınar Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Acar’ın ailesi ve yakınlarının Akçay sahilinde bekleyişi devam ediyor.