Kırılan Camla Hayata Yeniden Döndük

AKÇAABAT’TA 18 Ekim gecesi başlayan ve derelerin taşmasıyla 3 köprünün yıkılmasına neden olan sel felaketinin yankıları sürüyor. Selin yıktığı Osmanbaba Köprüsü’nden iki aracın dereye düştüğü ortaya çıktı. Araçlarıyla birlikte dereye düşen gençler, Sezer Yeter (22), Sedat Şahin (29) ve Mehmet Salih Baş  (24) hayata adeta yeniden döndüklerini söyledi.

Köprüyü Trafiğe Kimler Açık Tuttu?

TARİHİ köprüyü ulaşıma açanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Baş, “Bir vurdumduymazlığın bedelini bize ödettireceklerdi. Tehlikeli olduğu bilindiği halde köprüyü trafiğe açık tutmuşlar. Sorumlular bunun hesabını vermelidir. Olay gecesi şans eseri kurtulduk” dedi.

Sele Kapılan Aracın Plakası Bulundu

TARİHİ köprüden geçerken, bir anda kendilerini derede bulduklarını söyleyen Baş, “Ne olduğunu anlayamadık. Allah bize yardım etti. Aracın ön camı kırıldı ve biz oradan dışarı çıktık. Dereye düşen otomobili su alıp gitti. Aracı hala bulamadık. Sahil Güvenlik ekipleri sadece  plakayı bulabildi. Bizden sonra bir aracın daha dereye düştüğünü duyduk” dedi.  

AKÇAABAT’TA 18 Ekim’i 19 Ekim’e bağlayan gece başlayan ve derelerin taşmasına ve 3 köprünün yıkılmasıyla sonuçlanan sağanakta Osmanbaba Köprüsü’nden aracıyla dereye düşen gençler Sezer Yeter (22), Sedat Şahin (29) ve Mehmet Salih Baş (24) hayata yeniden döndüklerini ve sorumluların cevap vermelerini istediler. Köprüyü ulaşıma açanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Mehmet Salih Baş, “Bu bir vurdumduymazlıktır. Köprüyü tehlikeli olduğu bilindiği halde trafiğe açık tutmuşlar. Bu olayda ölebilirdik. Sorumlular hesap vermelidir” dedi.

Olay gecesi büyük korku yaşadıklarını ifade eden kazazede Sedat Şahin, “Olay gecesi saat 01.30 sularında 3 arkadaş 61 KM 818 plakalı otomobilimizle evimize dönüyorduk. Osmanbaba Köprüsü’nün üzerinden geçerken bir anda kendimizi derenin içinde bulduk. Aracın ön camı kırıldı ve biz oradan dışarı çıktık. Üçümüz o gece suya kapılıp ölebilirdik. Bu büyük bir sorumsuzluktur. Yolun resmi olarak kapalı olduğunu öğrendik. Resmi olarak kapalı bir yolu neden araç trafiğine açtılar?” dedi.

Dereye düşen otomobili suyun alıp gittiğini ifade eden Şahin, “Aracımızı dere alıp götürdü ve hala aracı bulamadık. Sahil Güvenlik ekipleri sadece plakasını buldu. Bizden sonra da başka bir aracın dereye düştüğünü öğrendik. Olayın tek sevindirici yanı can kaybının olmamasıdır” dedi.

SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTILAR 

Köprüyü ulaşıma açanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Mehmet Salih Baş, “Bu bir vurdumduymazlıktır. Köprüyü tehlikeli olduğu bilindiği halde trafiğe açık tutmuşlar. Bu olayda ölebilirdik. Sorumlular hesap vermelidir” dedi. O gece dereye düşen farklı bir araçta da bir kişi yaralanmıştı. O araç ise köprüden 100 metre aşağıda kalmıştı.