Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan GARD (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına Karşı Küresel Gelişim Grubu) Türkiye etkinlikleri kapsamında, Trabzon Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda çocuklara yönelik astım eğitimi veriliyor.

Trabzon’daki ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik “Çocuklarda Astım Bulguları” ve “Astımlı Çocukların Okulda Bakımı” konularında bilgilendirme eğitimleri çerçevesince Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim Okulu’nda astımın erken tanısının önemi, çocukluk çağı astımından korunma yöntemleri ve astımlı öğrencilerin bakımı konularında, çocuklara bilgiler verildi. Uzm. Dr. Mehmet Kapucu ve Hemşire Ramazan Akdaş tarafından verilen eğitimlerin süreceği belirtiliyor.

Son yıllarda özellikle gelişmiş toplumlarda çocukluk çağı alerjik hastalıkları ve astımında rahatsız edici bir artış söz konusu olduğu belirtilirken, İnternational Study Of Asthma and Allergies Childhood’un ( ISAAC ) raporuna göre ülkemizde çocukluk çağında astım sıklığı yüzde 3.8-10.2 olarak bildiriliyor.