MHP'nin liderİ Devlet Bahçeli bugün Trabzon'a geldi. Atatürk Alanında binlerce kişiye hitap eden Bahçeli'ye MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli tarafından,  Trabzon ekmeği hediye edildi. MHP Lideri bu hediye üzerine, “Sağolun, azığımızı aldık. Türkmenin karnı doyunca gözü yolda olur muş…” dedi. Burada Devlet Bahçeli'ye vatandaşlar tarafından sevgi gösterilerinde bulunuldu. Havanın yağmurlu olmasına rağmen partililer alanı doldurması dikkat çekti. 

Bahçeli’nin konuşmalarından satır başları: 
Mert, vefakar, haysiyetli heyecanlı Trabzon’da bu muhteşem tablo ile karşılaşmaktan son derece bahtiyarım. Bugün Karadeniz hakikaten çıldırıyor. Göğsümüzü kabartıyor. Trabzon adeta deniz gibi dalgalanıyor. Fatih’in emaneti olan Trabzon’da bu ihtişamlı toplantı vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan gurur ve heyecan duyuyorum. Özlemle kucaklıyorum. Sizleri kavuşturan rabbime şükrediyorum. Sizleri saygılarımla selamlıyorum.

11 gün sonra yapılacak Genel Seçimlerinin ülkemizin birliğine, milletimizin dirliğine, insanımızın refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını Cenabı Allah’tan diliyorum. 
Muhterem dava arkadaşlarım 12 yıl 6 ay süren AKP’nin karanlık dönemi nihayet 11  gün sonra noktalanacaktır. Sıkıntılarınızın son bulacağı tazelenmiş ve yenilenmiş milli iradenin tecelli edeceği Genel Seçimlere sayılı günler kaldı. Türk milleti 7 Haziran’da sandığa giderek kaderini ve geleceğine sahip çıkacaktır. 11 gün sonra Türkiye’de, Trabzon’da huzura kavuşacaktır. Trabzon sırtında ki kambur nihayet kalkacaktır. AKP İktidarı son bulacaktır. Ve Milliyetçi Hareket iktidara gelecektir. 




Bu heyecanı Karadeniz uşaklarının gözlerinde görüyorum. 
Bunaldığınızı biliyorum. AKP ile geçen en buhramlı günleri yaşayan illerin başında Trabzon gelmektedir. Çocuklarımız, annelerimiz sahipsiz. Çayınız, Fındığınız para etmiyor. Gözünüz yaşlı. Yapılan yatırım yok, açılan tesis yok. Dahası cebinizde paranız yok. Tezgahlar kapalı esnafın boynu bükük. Tüketici sıkıntılı. Dürüst iş adamı sancılı. Emekli aşsız sınırında, Trabzon işsiz ve umutsuzdur. Her evde en az 1 işsiz Trabzonlu bulunmakta. Her evde geleceği belirsiz bir evladımız bulunmakta. Trabzon çaresizdir. Trabzon’un gerçeği budur. Oysa onlara bakarsanız Türkiye kalkınmış, zengin ve umutludur. Onlara göre her şey yolunda gitmekte. Başbakana göre Trabzonlu zengindir.  Gerçek Karadeniz, Trabzon Başbakanın sahte Türkiye manzarasındaki gibi midir.? Bugün daha mı zengin, daha mı huzurlu, daha mı mutlusunuz? Trabzonlu huzurlu değil. Hamsi para etmiyor. Fındık üretcisi şikayetçi dert küpü. İşte Türkiye’nin gerçeği budur.

Başbakan'a göre Dünya, Türkiye'yi alkışlamaktadır. Buradan Trabzonlulara soruyorum, gerçek Trabzon, Başbakan'ın gözündeki pempe Trabzon mu? Trabzonlular, Karadenizliler sizinle gurur duyuyorum, hakkınızı aradınız, sözünüzü esrgemediniz. Türklükle karşıma gelmeyin diyenlere Trabzon'u kaç bucak olduğunu göstereceksiniz. Hamsiyi siz tuttunuz onlar çaldılar. Fındığı siz ürettiniz onlar ayakkabı kutularına aşırdılar. Siz emek verdiniz onlar soydular. Kamudaki araçlara harcanan paralara çerez parası derken hiç utanmadılar.

DENSİZLERE ARKANIZI DÖNECEKSİNİZ

4575 gün olmuş. Geçen bunca zaman sonra bugün daha mı mutlusunuz. Trabzonlu kolbastıyı bile huzurla oynayamıyor. Hamsi para etmiyor.

Trabzon buhranın en derinine katlanmaktadır. Karadenizliler sizinle gurur duyuyorum. İnanıyorum ki milliyetçiliği ayaklar altına alan densizlere arkanızı döneceksiniz.

SİZ ÇİLE ÇEKTİNİZ ONLAR HARAM SALTANATI SÜRDÜLER

Trabzon’da gençler işsizken Ankara’ya 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray yaptılar. Fındığı siz ürettiniz onlar ayakkabı kutularına aşırdılar. Siz emek verdiniz onlar soydular. Siz çile çektiniz onlar haram saltanatı sürdüler.

Kamudaki araçlara harcanan 3 milyar 300 milyon liraya çerez parası derken hiç utanmadılar.
Diyanet İşleri Başkanı’na zırhlı araç verirken

ERDOĞAN'IN PAPA YALANI 2 GÜNDE ORTAYA ÇIKTI

Duydunuz mu Erdoğan şimdi de Diyanet İşleri Başkanı’na uçak verecekmiş. Erdoğan eleştirileri, “Vatikan’ı niye görmüyorsunuz” sözleriyle geçiştirmeye çalışmıştır.

Erdoğan Vatikan’da var bizde neden yok demektedir. Vatikan bir açıklama yapmıştır. Papa’nın özel aracı ve uçağı yok denmiştir.

Erdoğan söylediği yalanın üzerinden 2 gün geçtikten sonra yalanı ortaya çıkmıştır. Papa ile Diyanet İşleri Başkanı’nı kıyaslamak hangi aklın ürünüdür. İslam’da ruhban sınıfı yoktur.

MAAŞLI ÇALIŞAN DİNİ LİDER Mİ OLUR?

Diyanet İşleri Başkanı’na dini lider demek İslam’ın ruhu ile tamamen zıttır. Maaşlı çalışan dini lidere nerede rastlanmıştır.

Erdoğan Müslüman Türk milletini ne zannetmektedir.

Sırf tertemiz mümin duygularla oynamak ve sömürmek için Ayasofya’yı bile kullanabileceklerdir. Çünkü bunların freni patlamış, başkanlık hırsı bölünme hedefi Türklüğü yok etme gayesi akıllarını başlarından almıştır.





Türkiye’nin ne kadar sorunu varsa, Trabzon bunun en ağırını yaşamaktadır. AKP Trabzon’dan intikam almaya çalışıyor ondan. Trabzonlular Karadenizliler, baskılara boyun eğmediniz. Yalanlara kanmadınız. Hakkınızı aradınız. Dik durdurunuz, sözünüzü esirgemediniz. Haram yiyenlere tamah etmediniz. Helalin yanında durdurunuz. Türklükle karşıma gelmeyin diyen bedbahlara, Trabzon’un kaç bucak olduğunu göstereceksiniz. Trabzon’da gençler işsiz dururken, Ankara’ya 1 milyarlık kaçak saray yaptılar. Hamsi’yi siz tuttunuz orda sattılar. Fındığı siz ürettiniz orada ayakkabı kutularına…
Siz çalıştınız onlar götürdüler. Siz emek verdiniz onlar soydular. Siz çile çektiler onlar haram saltanat sürdüler. 
Vicdanen Cumhurbaşkanlığından düşmüş olan Erdoğan, bu sözleri ile pot kırmış yanlış üstüne yanlış konuştu. Helal lokma gibi derdi olmayan Erdoğan’ın, Trabzon’un nafakasına hafifletmeyecek hatadır.




AKP’NİN ORTAYA ATTIĞI PROJE KORAY AYDIN’IN
Davutoğlu’nun bahsettiği Güney Çevre yolu projesi MHP’nin dir. İşte Bakan burada.  13 yıldır tozlu raflardaydı. Karadeniz Sahil yolunun önünü de MHP açmıştır. İktidara gelip bu yolun yapımını iki yıl durduran, sonra önce ki iktidarların katkısını görmeyen tam bir yalancılıktır. AKP’nin 13 yılda yapamadığını MHP 3 yılda yapmış Trabzon sahil yolu projesini kazandırmıştır. 
AKYAZI İÇİN TRABZON BEDEL ÖDEDİ
İşte o projenin mimarı Koray Aydın beydir. AKP iktidarının 3 yıldır oyaladığı ve bir türlü açamadığı Akyazı Projesi Trabzon’a bir lütuf değildir. Akyazı’yı almak için büyük bedeller ödemiştir.  
Karşılığında Akyazı Stadının mülkiyeti Trabzonspor’a verilmemiş sadece tahsis edilmiştir. Bu yüzden Trabzonspor’un sponsorluk anlaşmalarında sorun yaşadığını yakinen takip ediyorum. İnşallah iktidarımızda Trabzon’dan alınanlar Trabzon’a geri verilecek. Akyazı’nın bütün geliri Trabzonspor’a verilecek. 
DEMİR YOLUNDA TRABZON’A YENİ PROJE
Trabzon Demiryolu ile güçlendirilmeli. O yüzden yatırım programında olan Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon demiryolunu önemsiyoruz. Ancak biz bir proje daha sunmak istiyoruz. Samsun, Hopa, Trabzon demiryolunu Türkiye için çok daha verimli yararlı proje olarak değerlendiriyoruz. Bu proje bir ucu Bakü’ye uzanacaktır. Bu demir İpekyolu Projesidir. Bu proje ile Türkiye, Avrasya üzerinden Türk dünyası ile bütünleşecektir. Demir İpekyolu ile Trabzon kıtalarla bulaşacaktır. Trabzon Karadeniz’in iş ve aş üreten kutup yıldızı olacaktır. 
Bordo-Mavi renge bürünmüş Trabzon’un her şeyin en iyisine layık olduğuna yürekten inanıyorum. 
MHP TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİNE İZİN VERMEYECEK
MHP Türkiye’nin bölünmesine değerlerimizin yok edilmesine hiçbir şart altında izin vermeyecektir. Karşımıza çıkacak her engeli tek başına aşarız. Yeter ki Trabzon bizimle yürüsün. Yeter ki bize destek versin. Milletimize sahip çıkmaya var mısınız? Bizimle yürümeye söz veriyor musunuz? O halde tam 11 gün sonra ter temiz ellerinizle sandıkta 3 hilale vuracağınız evet mühründen geçmektedir.
FINDIK GİBİ TARIMSAL ÜRENLHERE DESTEKLEME
5 ana projemizle milletimizin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk. Yoksullukla, yolsuzlukla, terörle mücadele edeceğiz. Devlette reform projesi ile çürümenin önüne geçeceğiz. Üreten ekonomi programı ile milyonlarca vatandaşımızın sonunu çözeceğiz. Türkiye MHP iktidarı ile milli varlığına ve misyonuna sahip çıkacak. Tarımsal destekleri arttıracağız. Ülkemiz için stratejik öneme sahip fındık gibi bitkilerimiz için özel destekleme programı geliştireceğiz. Mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak için bizimle yürüyecek misiniz?
Asgari ücreti bin 400 TL’ye çıkaracağız. İmamsız, müezzinsiz cami bırakmayacağız. Esnaf ve sanatkar kardeşim yeni iş yeri açtıysan meraklanma 5 yıl gelir vergisinden muaf tutacağız. Sigorta primlerinin yarısı 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır.



AYRINTILAR GELİYOR 






CANLI YAYIN