Olay, Büyükkoç köyü Hacullu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece yarısı 00.30 sıralarında bir fındık üreticisinin fındığını patozuna vurduktan sonra traktörüyle dönen Mehmet Yelol (51), ana yolun mahkeme kararıyla kapatılması nedeniyle eski ve bozuk yola girdi. Mehmet Yelol, bozuk ve engebeli yoldan inebilmek için traktörünün lastiğine zincir taktı. Ancak lastiğe takılı zincirin kopması sonucu kontrolden çıkan traktör devrildi. Arkasında patoz bulunan kabinli traktörden atlayamayan sürücü, aracının altında kaldı. Traktör sürücüsü Mehmet Yelol, ağır yaralı olarak traktörün altında feryatlar içerisinde 1 saat kurtarılmayı bekledi. 112 ve itfaiye ekipleri, yolun bozuk olması nedeniyle olay yerine ulaşamadı. Traktör altında can veren

Yelol'un cesedi aracın altından çıkarıldıktan sonra cumhuriyet savcılığı tarafından Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Büyükkoç Köyü Hacullu Mahallesi sakinlerinden Zekeriya, Ali ve Metin Verim, traktörün devrildiği yolun atalarından kalma bir yol olduğunu belirterek, "Köyümüzün muhtarı bizim mahallemize bir yol açtırdı. Ancak açılan yolun az bir bölümü bir şahıs tarafından mahkeme kararıyla kapatıldı ve biz bu bozuk yolu kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu yolu görmeye buraya kadar Fatsa Kaymakamı bile geldi. 'Kapanan yolu istimlak edip tekrar açalım' dedi ancak henüz bir şey yapılmadı. Bu bozuk yolda bir köylümüzü kaybetmekten dolayı son derece üzgünüz. Bu arkadaşımız yol olmadığı, kendisine hiçbir kurtarma aracı veya ekibi müdahale edemediği için feryatlar içerisinde can verdi" dediler.