"2053 yılında insanoğlu artık aya minibüs seferleri başlatacak. Biz de köylerimizin mahallelerine asfalt götürmüş olacağız. O vesile ile köylümüzün katkıları son derece önemli. Efendim ayak ayak üstüne atıpta, 'Devlet yapsın' deme felsefesi olmamalı. Herşey beraberce olmalı." dedi.

Şahin, Keşap ilçesine bağlı Güneyköy köyünde muhtarlık tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programına katıldı. Burada konuşan Vali Şahin, yaz döneminin sıcak gitmesi nedeniyle Giresun genelinde köy yollarının asfaltlanması çalışmalarında Tempo artırdıklarını, halen 4 ayrı ekip ile çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. Köy yollarının tamamının standartlarının yükseltilmesi hedefinde olduklarını vurgulayan Şahin, devlet kanalıyla yolların yapımının ancak 2053 yılında bitirilebileceğine işaret etti.

Giresun'un köylerinin su sorunlarının da hızla sürdürdürüldüğünü kaydeden Şahin, Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla hizmet götürülen evlere mutlaka sayaç bağlanacağını kaydetti.

"PARA PEŞİN, ONDAN SONRA SU"

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, evine birlik tarafından su hizmeti götürülen köylülere lazerli sayaçlar verileceğini, bu kişilerin peşin bedel üzerinden içme suyu kullanmaya başlayacaklarını ifade etti.

Şahin, "Köylerimizin içme suyu sorunlarını çözüyoruz. Bu çok güzel bir olay. Ama bu hizmet bedava verilmeyecek. Hazıra dağ dayanmaz. Biz yaparız ederiz, teslim ederiz. Önemli olan ondan sonrasıdır. Onun için birlik marifetiyle bu hizmete kavuşanlar, saat taktırması, o saatlerden cüzi de olsa bir ücret alınması lazım. Medeni insanlar buna hiçbir şekilde itiraz etmez. Çünkü her gelen menfaatin karşılığında bir bedel ödenir. Bu dünyanın neresine giderseniz gidin böyledir. Bir şeyi vermeden bir şeyi istemek doğru olmaz. O vesileyle saatlerinizi takacaksınız, hatta ben daha da modernini düşünüyorum. Lazerli saatler takarak önce gidip kartınızı dolduracakınız saatinize takacaksınız, suyunuz akacak. Yani para peşin ondan sonra su. Doğrusu bu. Bu Ankara ve İstanbul gibi illerde gerçekleşti. Çok cüzi. 5 liraya 10 ton su alacaksınız." dedi.

"İSTEMEKTEN ÇEKİNMEYİN"

Vali Şahin, köylülerden hizmet için isteklerde bulunmaktan çekinmemelerini istedi. Şahin, "İstemesini bilmeliyiz. İstemektenm hiçbir şekilde kaçınmamalıyız. Benim hoşuma giden bir şeydir. Damlayan suyun mermeri delmesi, o damlacıkların gücünden değildir. Sürekliliğindendir. Köylümüz tabiki isteyecek. Biz de elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışacağız." diye konuştu.

KÖY MUHTARLARINA BİLGİSAYAR SÖZÜ VERDİ

Giresun'da merkez muhtarlarına bilgisayar dağıtımı yaptığını anımsatan Şahin, Keşaplı muhtarlardan da kendisine bu yönde taleplerin geldiğini aktararak, şöyle konuştu: "Eğer köy kanağı olan köylerimiz varsa oralara da bilgisayarlar vereceğiz. Köy konağı yoksa, konaklarını yaparlarsa onlara bilgisayarlarını önümüzdeki aylarda vereceğiz."

"GÖÇ TERSİNE DÖNDÜ"

Vali Şahin, yaptıkları çalışmalar sonucu göçü tersine döndürdüklerini söyledi. Şahin, "Bir proje yayımladık. Dedik ki, 'Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim, Sevgimizi Köyümüze Geri Verelim' diye bir proje geliştirdik. Onu İstanbul'da 400'ün üzerinde derneğe ulaştırdık. Bunun sonucu şuana kadar bin 950 kişi Giresun'a kayıt yaptırdı. Çok güzel bir olay. Artık Giresun'dan değil, göç tersine döndü." dedi.

Konuşmasının ardından Vali Şahin, Keşap Muhtarlar Derneği tarafından muhtarlara yönelik düzenlenen "Bilgisayar Eğitim Kursu"nu başarı ile tamamlayan muhtarlara belgelerini verdi.

Keşap Güneyköy Köyü Muhtarı Hikmet Aydın, Vali Şahin'e "Teşekkür Plaketi" verdi.