Yaklaşık üç ay önce köy yollarının bazı bölümlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yolları ulaşımakapanan Güce'nin Ergenekon köylüleri iki gün süren çalışma sonucuimece usulüyle ve kazma kürekle yollarını ulaşıma açtılar. Köy yolları kapalı bulunduğu süre içerisindehastalarını sal yaparak hastaneyegötürüp getirdiklerini hatırlatan Köyün en yaşlılarından Ahmet Şen "Bugünler bana 1940'lı yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarda bulunduğu dönemlerde kazma kürek yol yaptığımız günleri hatırlattı. O günlerde iş makineleri yoktu. Bugün ise olduğu halde bilek gücümüzle genç yaşlı, kadın erkek demeden iki günde yolu açtık" dedi.

Eşi yatalak hasta, çocuğu da gurbette olduğu için yol çalışmasına kendisi gelmek zorunda kalan Fatma Şen ise "Ben yatalak ve diyaliz hastası eşimi haftada bir hastaneye götürmek zorunda kalıyorum. Köylüler sağ olsun sal yaparak 3 aydır omuzlarında götürüp getirdiler. Bugünkü yol çalışmasına da her evden bir kişi katılırken bizden de ben katılmak zorunda kaldım. Şükürler olsun yolumuzu artık açtık" diye konuştu.

Köy Muhtar Vekili Sami Öksüz ise "Bugüne kadar gerek kaymakamlığına gerekse özel idareye yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunduk. Bir sonuç alamadık. Bana kaymakamlıktan gelen yazıda iş makinelerinin gece gündüz çalıştığı belirtiliyor. Oysa iş makineleri Özel İdare kapısında yatmakta. Köylülerimiz iş makinesi yatarken kazma kürekle yollarını açmaktadır" şeklinde konuştu.